Sari la conținut

Cancer pulmonar: 4 semne de avertizare ce pot apărea la primele ore ale dimineții

semne ale cancerului pulmonar
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Exista cinci semne ale cancerului pulmonar

Cancer pulmonar. Se știe că, cel mai adesea, simptomele cancerului sunt adesea vagi și subtile. Este și cazul cancerului pulmonar, în care, din păcate, de obicei nu există semne sau simptome în stadiile incipiente. Acest lucru poate face dificilă detectarea precoce a cancerului.

Specialiștii atrag atenția că o cunoaștere a semnelor de avertizare vă poate ajuta să vă detectați în timp util simptomele.

Cancer pulmonar: 4 semne de avertizare care apar dimineața

Iată patru semne de avertizare ale cancerului pulmonar care ar putea apărea la primele ore ale dimineții dimineața, imediat după trezire. Sunt semne de avertizare care nu ar trebui ignorate și ar trebui să solicitați imediat asistență medicală dacă aveți oricare dintre aceste simptome.

1. Febra: Potrivit National Institutes of Health din SUA, pacienții cu cancer pulmonar, în special cei aflați într-un stadiu avansat, manifestă adesea simptomul febrei. Aceasta se datorează, de obicei, infecției (inclusiv cele asociate cu febră neutropenică din cauza radioterapiei și/sau chimioterapiei), urmată de febra tumorală indusă de progresia tumorii sau de sarcina tumorală mare.

Neutropenia febrilă sau febra neutropenică este o febră în timp ce un pacient este neutropenic – având un număr mai mic decât normal de neutrofile, un tip de globule albe din sânge. Anxietatea și depresia cauzate de cancer pot duce la febră psihogenă, legată de stres.

2. Te trezești ud de transpirație: Un pacient cu cancer pulmonar se poate trezi ud de transpirație. Una dintre cauze ar putea fi cancerul cauzat de febră, care vă face corpul să transpire excesiv pentru a se răci.

3. Tuse uscată: Tusea uscată (fără mucus) care durează mai mult de trei săptămâni poate indica cancer pulmonar. Tusea cancerului pulmonar începe de obicei ca o tuse uscată care vine în spasme. Conform studiilor, cel puțin 65% dintre persoanele cu cancer pulmonar au o tuse sâcâitoare în momentul în care sunt diagnosticați.

4. Sânge în spută: Sângele din spută poate fi, de asemenea, un semn de avertizare a cancerului pulmonar. Sputa, cunoscută și sub numele de flegmă, este un tip gros de mucus produs în plămâni.

Alte semne de avertizare ale cancerului pulmonar

În afară de aceste semne de avertizare care pot apărea dimineața devreme, alte simptome ale cancerului pulmonar includ:

 • Infecții toracice care continuă să revină
 • Tuse cu sânge
 • Durere la respirație sau tuse
 • Dificultăți persistente de respirație
 • Oboseală persistentă
 • Pierderea poftei de mâncare sau pierderea în greutate inexplicabilă
 • Degetele devin mai curbate sau capetele lor devin mai mari 
 • Durere la înghițire
 • Wheezing
 • Voce răgușită
 • Umflarea feței sau a gâtului
 • Dureri persistente în piept sau umăr

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel