marți, mai 30, 2023

Timpul este factorul cheie determinant în prognosticul cancerului. În mod îngrijorător, lăsarea afecțiunii să progreseze în stadii ulterioare ar putea însemna diferența dintre viață și moarte. Acest lucru subliniază importanța cunoașterii simptomelor. Din fericire, un expert a împărtășit semnele de avertizare „cheie” ale cancerului pulmonar.

În timp ce o tuse încăpățânată este un simptom faimos al cancerului pulmonar, alte semne ar putea fi, de asemenea, cruciale pentru detectarea promptă a afecțiunii.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

Potrivit avocatului pentru neglijență medicală Kim Jackson, de la Patient Claim Line, un semn alarmant al cancerului este dispneea.

Dispneea, sau dificultăți de respirație, descrie o încordare intensă a pieptului și dificultăți de respirație.

Acest simptom alarmant poate apărea brusc și te poate face să simți că te sufoci.

Dispneea poate apărea în timpul activității fizice, dar poate apărea și în timp ce vă odihniți.

În plus, lipsa de aer vizează aproximativ 60 până la 70% dintre pacienții cu această afecțiune, potrivit cercetărilor, publicate în British Medical Journal.

Te-ar mai interesa: Când hemorozii devin o problemă de sănătate gravă?...

Studiul a analizat 22 de pacienți cu cancer pulmonar care s-au luptat în principal cu simptome precum dispnee, tuse, oboseală, pierderea poftei de mâncare și dureri în piept.

Macmillan Cancer Support recomandă să vă adresați medicului dumneavoastră „imediat” dacă dispneea dumneavoastră se agravează rapid sau simțiți durere când respiri.

„Dacă nu puteți vorbi cu medicul dumneavoastră și senzația de respirație continuă să se agraveze, mergeți direct la cel mai apropiat Centru de primiri urgențe”, adaugă organizația de sănătate.

Te-ar mai interesa: Semne prevestitoare de Alzheimer care apar cu apro...

În afară de acest semn înfricoșător în piept, cancerul pulmonar se poate prezenta și cu multe alte simptome.

Jackson a spus: „Simptomele alarmante includ o tuse persistentă care se poate deteriora, tuse cu sânge și dureri în piept care se agravează cu respirația profundă, tusea sau râsul”.

Pierderea poftei de mâncare, pierderea în greutate care nu poate fi explicată și oboseala sunt, de asemenea, semne cheie ale cancerului pulmonar”.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

Atenție la răgușeală, dispneea, un nou debut de respirație șuierătoare și infecții precum bronșita și pneumonia care sunt persistente.”

Mai rău, NHS explică că cancerul pulmonar nu provoacă, de obicei, multe semne sau simptome în stadiile incipiente.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private