duminică, iunie 4, 2023

CANCERUL este un grup de boli care prezintă seturi diferite de riscuri. Prinderea afecțiunii în stadiile inițiale este esențială pentru supraviețuire, deoarece se poate răspândi în zonele învecinate din corp, unde poate fi mai greu de reținut. Simptomele pot fi însă înșelătoare. Unele senzații de la picioare, de exemplu, ar putea indica o tumoare care presează creierul.

Un număr tot mai mare de oameni supraviețuiesc cancerului datorită tratamentelor eficiente, dar afecțiunea nu poate fi încă vindecată. Stadiul în care boala este detectată afectează, prin urmare, foarte mult șansele cuiva de a primi îngrijiri curative. Din păcate, însă, simptomele nu sunt întotdeauna clare. Un semn revelator că boala crește în cap ar putea fi surprinzător semnalat în picioare.

Te-ar mai interesa: Cea mai bună modalitate pentru a avea pe masă cei ...

Impactul cancerului asupra societății a fost colosal, milioane de oameni cedând în fața ucigașului în fiecare an.

Dar există teama că pandemia a exacerbat și mai mult problema prin suprasolicitarea serviciilor medicale și provocând întârzieri severe de trimitere a pacienților la un control.

Experții au avertizat că acest lucru ar putea duce la mii de cazuri de cancer detectate în stadii avansate, când boala este probabil să se fi răspândit la organele învecinate din organism.

Au fost lansate acum campanii pentru a preveni acest lucru, iar o parte a eforturilor implică creșterea gradului de conștientizare a simptomelor.

Te-ar mai interesa: Semințele care desfundă vasele de sânge, curăță co...

Boala este cauzată de celule care dobândesc capacitatea de a se înmulți într-un mod rapid și necontrolat, formând bulgări de țesut numite tumori.

Acesta este motivul pentru care tumorile au reperat corpul și apoi s-au răspândit la creier și măduva spinării prin metastaze.

În acest stadiu, cancerul devine mai greu de tratat, deoarece nu mai poate fi localizat.

Dar simptomele cancerului nu oferă întotdeauna indicii flagrante cu privire la ce organ este bolnav.

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

Tumorile care presează creierul și măduva spinării, de exemplu, pot provoca uneori simptome la nivelul picioarelor.

Deoarece creierul controlează sentimentele din corp, o tumoare care apasă asupra acestuia ar putea duce la amorțeală și furnicături la nivelul extremităților corpului.

Monika Wassermann, cadru medical la Olio Lusso, a explicat: „Amorțeala picioarelor sau ale degetelor de la picioare pot fi un simptom al unei tumori care presează creierul sau măduva spinării.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

Creierul este responsabil pentru toate sentimentele senzoriale din corp. Este interconectat pentru a trimite receptori senzoriali prin măduva spinării și nervii corpului.

Toate semnalele din organism sunt înrădăcinate în măduva spinării și procesate în creier. [Deci] o tumoare a creierului sau a măduvei spinării poate interfera cu comunicarea lină a semnalelor corpului, deoarece blochează canalul pentru recepția semnalului.

Te-ar mai interesa: Medicii trag un semnal de alarmă! Otrava care îți ...

Locul furnicăturii și amorțelii va reflecta de obicei regiunea creierului în contact cu tumora.

Dar locul unde este localizată tumora poate afecta și severitatea simptomelor”, a explicat domnișoara doctor Wassermann.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private