Sari la conținut

Cancerul este inevitabil dacă NU consumi aceste alimente. Experții confirmă: Celulele canceroase se distrug

Cancerul este inevitabil dacă NU consumi aceste alimente. Cancerul, considerat boala secolului, se răspândește cu o viteză îngrijorătoare în majoritatea țărilor lumii dezvoltate. Nu mulți știu, însă, că există soluții pentru a o putea preveni. Ele constau inclusiv în alimentație.

Cancerul este inevitabil dacă NU consumi aceste alimente. Experții confirmă: Celulele canceroase se distrug

Alimentele acide pot crea un mediu acid în corp, care poate fi foarte periculos. Îndulcitorii, cafeină, fast-foodul și alcoolul sunt alimente extrem de dăunătoare. Alimentele alcaline te pot apăra de numeroase boli, printre care și cancerul. Iată care sunt acestea:

  • Ulei de măsline;
  • Varza;
  • Pepene;
  • Semințe și ulei de in;
  • Turmericul.

Care sunt alimentele ce pot preveni anumite boli?

  1. Varză – Are proprietăți antibacteriene, antivirale și anticarcinogene.
  2. Ulei de măsline – Este o sursă bogată de acizi grași monosaturati și de vitamina E.
  3. Pepene – Este bogat în fibre, vitamina A, B6, C, potasiu și acid folic și previne atacurile de cord.
  4. Semințe de în și ulei de semințe de în – Asigura funcția rinichilor și previn cancerele de colon, sâni și prostată.

Alte alimente alcaline pe care poți să le consumi

 

Alte alimente alcaline pe care le putem consuma pentru a fi mai sănătoși: ridichii, spanac, roșii, broccoli, varză de bruxelles, lămâie și lime, avocado, ceapă, soia, conopidă, usturoi, grapefruit, mazăre, pătrunjel, pere, salată verde, țelină, dovlecel, orez sălbatic, dovleac, semințe de susan, castravete.

Turmericul, aliatul oamenilor împotriva cancerului de colon

Recent, cercetătorii medicali de la Department of Surgery, Dalhousie University, Halifax (Canada) au descoperit că substanța activă din turmeric, cucurmina, poate programa celulele canceroase să se autodistrugă.

Turmericul sau şofranul indian este o plantă cultivată pe continentul asiatic, în special în India şi în Indonezia. Culoarea specifică a acestei mirodenii este portocaliul intens. Mirosul şi aroma sa sunt puternice, asemănătoare ghimbirului.

În timpul analizelor din laborator, specialiștii sanitari au testat trei tipuri de celule din cancerul de colon: p53(+/+), p53(-/-) HCT-116 și p53 HT-29. Cercetările din laborator au demonstrat că, în prezența turmericului, celulele canceroase suferă un anumit proces chimic. Transformarea se numește fosforilare, care alterează funcția și activitatea anumitor enzime.

De asemenea, turmericul are o multitudine de efecte pozitive asupra organismului uman. Acest condiment protejează inima și poate proteja organismul uman împotriva bolilor cardiovasculare, precum cardiomiopatia sau aritmia.

Reduce riscurile apariției bolilor de piele

De asemenea, condimentul îmbunătătește circulația sangvină prevenind formarea cheagurilor de sânge.

Turmericul neutralizează radicalii liberi și previne deteriorarea celulelor pielii, astfel procesul de absorbție al colagenului este îmbunătățit.

Mai mult, șofranul indian poate ajuta la ameliorarea psoriazisul, dermatitei și acneei.

Reglează nivelul de zahăr din sânge

Turmericul reduce nivelul de glucoză din sânge, iar suplimentele medicale din acest condiment indian sunt recomandate pentru prevenirea apariția diabetului de tip 2.

De asemenea, consumul regulat de turmeric reduce colesterol „rău” LDL din organismul nostru.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel