Sari la conținut

Metode de alcalinizare rapida a organismului. Medic: „Aceasta este cheia”

Sursă: arhiva doctorul zilei
pH acid și alcalin

Dr. Mihai Băican a discutat, în cadrul emisiunii Sfatul Sănătății cu Andreea Cigolea, despre modalitățile de alcalinizare rapidă a organismului, însă și despre cum ne putem întări imunitatea în timpul iernii.

„Trebuie să precizăm faptul că organismul nostru este extrem de complex și are întotdeauna capacitatea de a își păstra toate funcțiile în echilibru. Asta însă depinde de noi. Niciun exces nu este bun nici într-o direcție, nici în cealaltă.

Preocuparea noastră permanentă ar trebui să fie relaţionată de păstrarea unei stări de echilibru în ceea ce privește lucrurile pe care le mâncăm și mai ales cantitățile.

Ph-ul corpului nostru variază destul de mult în funcție de organe, în funcție de țesuturi, în funcție de locul la care ne raportăm. De exemplu, dacă ne raportăm la tractul digestiv, vom porni de la nivelul salivei, cu un ph în general alcalin.

Vom trece printr-un ph acid la nivelul stomacului, pentru ca mai apoi, la nivelul colonului să avem din nou un ph alcalin. Așadar, lucrurile nu sunt așa de simple.

În corpul nostru se petrec permanent o serie întreagă de reacții chimice care de cele mai multe ori au ca rezultat producerea acestor radicali liberi, care produc, să spunem această aciditate.

Ceea ce contează este să avem resursele și să putem genera proprii antioxidanți, astfel încât să ținem lucrurile în echilibru. A exagera într-un aport exclusiv alcalin, de asemenea, nu este un lucru foarte bun.

Inflamația pe care aceasta o cauzează la nivelul țesuturilor conduce la un deficit de oxigenare care are ca rezultat o cantitate mai mică de energie pe care celulele noastre, mitocondriile o pot produce și astfel apar afecțiunile, bolile cronice.

lista alimente alcaline
Sursă foto: Rawboost

Metode de alcalinizare rapida a organismului

Discutăm foarte mult despre medicina regenerativă și aici practic discutăm despre metodele prin care putem ajuta organismul nostru să se regenereze, să-și restabilească aceste funcții.

Un rol foarte important îl joacă oxigenul în toată această poveste. Având un aport suplimentar de oxigen la nivelul țesuturilor, acesta se disponibilizează pentru celule, pentru mitocondrie și organismul nostru poate produce mai multă energie, care în felul acesta compensează toate aceste excese ale vieții de zi cu zi.

Dacă discutăm despre imunitate, trebuie să spunem că reprezintă suma proceselor prin care noi ne apărăm de toți factorii externi. Sunt perioade în care consumul este mai mare și avem nevoie de acest aport energetic. Noi trebuie să avem grijă de imunitatea noastră folosind mijloacele medicinei regenerative, ozonoterapia fiind cel mai la îndemână dintre acestea. Practic vom avea un supliment de oxigen la nivelul țesuturilor, pe lângă celelalte procese care se întâmplă în timpul administrării acestei terapii.

Putem lua şi vitamine, desigur. De exemplu, pentru că este sezonul rece discutăm despre vitamină D3. În primul rând, este o vitamină liposolubilă. Deci noi, de exemplu, dacă ținem post și avem o dietă săracă în grăsimi și nici nu luăm această vitamină D3 în timpul meselor, absorbție va fi extrem de limitată. Cheia este să asociem şi alte vitamine, precum magneziu.

Cheia este echilibru și să nu uităm că atunci când vorbim despre post sau despre această perioadă ne adresăm restabilirii unui echilibru atât în plan fizic, cât și emoțional, cât și mental, cât și dincolo de aceste planuri”, a spus medicul la Antena 3.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel