Sari la conținut

Sucul alcalin care protejează intestinul și ficatul, extrem de bogat în vitamine! Ai nevoie de o legumă ce costă 2 lei

Credit foto: arhiva Doctorul Zieli
Beneficii multiple pentru organism

Știm că sucul de țelină a fost și este o „tendință”! Bea acest tonic de țelină cu lămâie la prima oră dimineața și vă va ajuta să vă vindecați intestinul, să vă stimulați ficatul și să vă susțineți corpul! Credem că sucul de țelină este unul dintre cele mai puternice și vindecătoare sucuri pe care le putem bea.

Ce este atât de grozav la țelină și care sunt beneficiile?! Ei bine, țelina conține doi antioxidanți super-benefici apigenină și luteolină. Cercetările arată că ambele reduc inflamația și pot ajuta la tratarea unei game de boli inflamatorii.

1. Sucul de țelină vindecă și activează intestinul

Prin restabilirea acidului clorhidric, ne ajută să digerăm lucrurile mai repede și mai eficient. Sucul de țelină ajută la creșterea acidului din stomac, care este necesar pentru a descompune alimentele, în special proteinele. Mulți dintre voi urmează o dietă bogată în proteine în ultima vreme, așa că vă poate fi benefic să incorporați acest lucru!

Sucul de țelină are capacitatea de a reumple nivelurile epuizate de mucus gastric care este necesar în mucoasa stomacului pentru a vindeca și a preveni ulcerul și refluxul acid.

2. Sucul de țelină este un antiinflamator natural

Conține poliacetilenă care reduce durerea cronică articulară, guta și artrita reumatoidă. Nu numai că ajută la calmarea organismului, dar se știe că este benefic și pentru calmarea nervilor, cu proprietăți calmante și relaxante.

3. Sucul de țelină ajută ficatul

Studiile arată că țelina ajută la reducerea acumulării de grăsime în ficat. Nutrienții din țelină protejează ficatul și, de fapt, ajută ficatul să producă enzime care ajută la eliminarea grăsimilor și a toxinelor.

4. Sucul de țelină este alcalinizant

Țelina este unul dintre cele mai alcaline alimente pe care le poți mânca! O dietă alcalină previne bolile cronice.

5. Sucul de țelină este foarte hrănitor

Țelina este încărcată cu minerale și vitamine esențiale precum acid folic, potasiu, vitamina B6, vitamina K și vitamina C. Un cocktail delicios pentru piele! Luteolina din țelină protejează pielea din interior și previne deteriorarea indusă de UV. Unii oameni jură pe proprietățile de vindecare a pielii ale țelinei, spunând că a ajutat la curățarea afecțiunilor pielii cum ar fi psoriazisul și acneea.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel