Cancerul pancreatic este considerat cel mai dureros cancer: 5 semne la care să fii atent

Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai dureroase tipuri de cancer, deoarece invadează și apasă pe nervii din apropierea pancreasului, ducând la dureri de spate sau abdomen.

Pancreasul este o glandă mare, în formă de frunză, care se află chiar în spatele stomacului. Joacă un rol crucial în digerarea alimentelor și în reglarea zahărului din sânge.

Cancerul pancreatic a reprezentat întotdeauna o amenințare deosebită, deoarece simptomele sale adesea subtile sunt ușor trecute cu vederea. 

Cele cinci semne subtile la care trebuie să fii atent

Natura insidioasă a bolii constă în prezentarea sa, adesea în mare parte lipsită de simptome sau subtil simptomatică, ceea ce face ca detectarea precoce să fie adesea extrem de dificilă.

Ca atare, este important ca potențialele semne de avertizare să fie luate în considerare cât mai curând posibil. Asistenta medicală Julie McFadden, cunoscută sub numele de asistentă Julie pe rețelele sociale, a identificat cinci astfel de indicatori de urmărit.

„Cancerul pancreatic estemortal pentru că este adesea depistat atât de târziu. Așadar, iată cele cinci semne subtile pe care le puteți vedea și care v-ar putea salva viața”, a explicat Julie pe TikTok, potrivit The Mirror.

Sursa: pexel.com

Acestea sunt:

  • Durere abdominală
  • Dureri de spate
  • Diabet nou
  • Icter
  • Pierdere în greutate neintenționată.

Cancerul pancreatic este considerat cel mai dureros cancer

Durerea pare a fi cel mai supărător simptom la pacienții cu cancer pancreatic. Durerea abdominală nespecificată poate fi un simptom precoce al cancerului pancreatic.

  • Durere: Un semn de avertizare timpurie poate fi durerea în spate sau abdomen.

Durerile abdominale sau durerile medii de spate nu trebuie să fie severe. Poate fi vorba de o durere surdă”, a spus Julie.

Este o durere în partea superioară a stomacului și a spatelui, care se poate simți mai rău atunci când mănânci sau te întinzi și mai bine când te apleci în față.

  • Diabet: Dezvoltarea diabetului zaharat poate fi uneori un precursor al cancerului pancreatic, spune Julie, mai ales dacă debutul „nu este asociat cu creșterea în greutate”.

Potrivit Pancreatic Cancer Action Network, diabetul poate fi fie un factor de risc, fie un simptom al cancerului pancreatic. Cancerul pancreatic este mai probabil să apară la persoanele care au diabet de lungă durată (mai mult de cinci ani) decât la persoanele care nu au diabet. De asemenea, studiile sugerează că diabetul cu debut nou la persoanele peste 50 de ani poate fi un simptom precoce al cancerului pancreatic. O schimbare bruscă a nivelului de zahăr din sânge la diabeticii care anterior aveau diabet bine controlat poate fi, de asemenea, un semn al cancerului pancreatic.

  • Icter: Icterul se referă la îngălbenirea pielii sau a albului ochilor.

„Ochii galbeni sau pielea galbenă, adică albul ochilor tăi devine puțin galben, sau pielea ta are o nuanță puțin galbenă”, a spus Julie. 

Clinica Mayo spune că acest lucru ar putea provoca, de asemenea, scaune de culoare deschisă și urină de culoare închisă.

  • Scădere neintenționată în greutate: Acesta este principalul simptom de care trebuie să fii conștient, spune Julie.

„Acesta este principalul lucru pe care îl văd în cancerul pancreatic”, a spus expertul medical. „Slăbești fără motiv. S-ar putea să ai o schimbare a apetitului, dar uneori poți să mănânci mult și să pierzi în greutate.Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, nu strica să mergeți să fiți examinat de un medic. Vă poate salva viața.”

Recent Posts

Horoscopul săptămânii 29 aprilie-5 mai 2024. Provocări şi schimbări

Provocările vor fi la ordinea zilei pentru cele mai multe dintre zodii, în contextul în…

2 ore ago

Alertă în hipermarketuri: conservele care provoacă infertilitate!

Supa, peștele, roșiile sau laptele de cocos din conserve vă pot salva atunci când vă…

3 ore ago

Florin Piersic, operat de urgență! Ce a păţit actorul după un spectacol

Îndrăgitul actor Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce a susținut un spectacol…

3 ore ago

Senatul a adoptat proiectul de aprobare a OUG privind excepţiile de la „taxa pe boală”

Senatul a adoptat proiectul pentru aprobarea OUG 34/2024 care prevede scutirea de la plata contribuţiilor…

4 ore ago

Miracolul care i-a salvat viaţa unui ambulanţier, după un AVC făcut în timpul unei misiuni de salvare

Un bărbat, şofer pe ambulanţă, a suferit un atac cerebral în timp ce se îndrepta…

4 ore ago

Informaţii medicale în sistem digitalizat despre Spitalul Judeţean Bistrița

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a prezentat luni o aplicaţie pentru…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului