Sari la conținut

Cancerul pulmonar: semnul neplăcut care se agravează noaptea. Este „primul semn”

Semne ale cancerului pulmonar
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Cancer pulmonar: semne precoce

Cancerul pulmonar. Caracterizat ca fiind unul dintre cele mai „obișnuite” tipuri de cancer, nu există simptome evidente pentru cancerul pulmonar până cânnd nu progresează. Cu toate acestea, un expert dezvăluie care este semnul precoce care s-ar putea simți „mai tare noaptea”.

De la momentul debutului până la intensitatea acestuia, iată cum să reperezi semnul de avertizare. Din fericire, capacitatea de a identifica rapid cancerul ar putea crește șansele de tratament eficient.

Cancerul pulmonar: semnul neplăcut care se poate simți „mai rău noaptea”

Potrivit express.co.uk, există un prim semn care ar putea ajuta la identificarea acestui cancer. Dr. Deborah Lee de la Dr Fox Online Pharmacy spune care este „primul” semn.

Datorită poziției cancerului pulmonar, nu este surprinzător faptul că simptomele pot apărea în plămâni. Unul dintre „primele” semne este senzația de epuizare, potrivit doctorului Lee. Ea a spus:

Lipsa de aer este o experiență foarte neplăcută și adesea înspăimântătoare. Este un simptom care poate apărea fie brusc, fie treptat, pe o perioadă de săptămâni sau luni.”

Deși există unele activități evidente care vă pot lăsa fără suflare, lucrurile de zi cu zi ar putea provoca, de asemenea, apariția acestui simptom la pacienții cu cancer pulmonar. De la treburile casnice până la alegerea hainelor și îmbracrea de dimineață, dr. Lee spune că diverse sarcini simple ar putea exacerba acest simptom.

  „Oamenii spun că au observat că respirația le-a devenit dificilă și că nu pot respira suficient în interiorul lor, spunând uneori că simt că se sufocă. Poate exista și tuse sau durere atunci când inspiri și expiri. De obicei, lipsa de aer se rezolvă atunci când se odihnesc.”

Cu toate acestea, anumite momente ale zilei pot face ca simptomul să se simtă deosebit de „rau”.

„Poate fi și mai rău noaptea când încerci să te întinzi să dormi. Pacienții cu cancer pulmonar ar trebui, de obicei, să doarmă sprijiniți sau chiar într-un scaun extensibil.”

Când vine vorba de identificarea lipsei de aer declanșate de cancerul pulmonar, cauți o senzație persistentă, uneori și mai gravă, de lipsă de aer. Din fericire, se poate îmbunătăți odată ce începeți tratamentul potrivit.

Cu toate acestea, cancerul pulmonar nu este singurul cancer legat de acest semn steag roșu.

Cancerul pulmonar provoacă dispnee, dar și alte tipuri de cancer pot face acest lucru, de exemplu, limfomul, unde grupurile de ganglioni limfatici măriți pot apăsa traheea și căile respiratorii. Alte tipuri de cancer care s-au răspândit, provocând metastaze pulmonare, pot provoca, de asemenea, dispnee. Cancerele care se răspândesc la plămâni includ cancerul de sân, intestin, cap și gât, rinichi, testicule și uter”, a mai spus expertul.

Alte simptome

Din fericire, există și alte simptome care ar putea ajuta la identificarea cancerului pulmonar. Simptomele „principale” ale cancerului pulmonar includ:

  •  Tuse care nu dispare după două sau trei săptămâni
  • Tuse de lungă durată care se agravează
  • Infecții toracice care continuă să revină
  • Tuse cu sânge
  • Durere sau durere la respirație sau tuse 
  • Oboseală persistentă sau lipsă de energie
  • Pierderea poftei de mâncare sau pierderea în greutate inexplicabilă.

Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, consultați un medic imediat. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel