sâmbătă, mai 21, 2022

Alimentația este foarte importantă atunci când suferi de o anumită afecțiune. Dr. Anca Hâncu spune că „62% este procentul bolilor cronice cauzate de stilul de viaţă incorect”.

Cancerul se poate preveni. Dr. Hâncu: „Nu renunţaţi la carne”

Cancerul se poate preveni. Alimentaţia corectă va favoriza un microbiom sănătos, deci, un echilibru între bacteriile bune şi cele rele din intestinul nostru, în aşa fel încât să construim un microbiom sănătos cu efect antiinflamator.

Te-ar mai interesa: Beneficiile secrete pentru sănătate ale orezului a...

„62% este procentul bolilor cronice cauzate de stilul de viaţă incorect. Iată că două treimi din bolile cronice au ca principală cauză alimentaţia incorectă, lipsa activitiăţii, stresul sau alcoolul.

Diabetul zaharat dacă este diagnosticat destul de devreme şi se începe un stil de viaţă sănătos, poate avea loc remisia în proporţie destul de mare.

O altă situaţie ar fi hipertensiunea. În cazul acesteia, la o scădere de 10-15 kilograme, observăm că pacientul va avea nevoie de mai puţin tablete sau chiar deloc, dacă respectă recomandarea de a nu mai pune sare în mâncare şi a urma un stil de viaţă sănătos”, a spus medicul Anca Hâncu, miercuri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Premieră medicală! Pacienții cu traumatisme cranio...

Alimentele pe care le recomand zilnic sunt legumele şi fructele. Să avem cinci porţii de legume vegetale şi fructe într-o zi. Carnea este şi ea recomandată, dar cea albă. Toate iaurturile care au probiotice, de asemenea.

Nu aş omite nici uleiul de măsline, ca principală sursă de grăsimi. Sigur, şi alte uleiuri, precum cele de in şi floarea soarelui. De evitat carnea grasă.


Anca Hâncu: Nu renunţaţi la carne în caz că suferiţi de cancer

„Nu este nevoie să renunţe la carne pacienţii care suferă de cancer. Există tratamente foarte performante pentru orice tip de cancer. Acestor pacienţi le este recomandat un stil de viaţă sănătos şi corect. Nu este bine să renunţe la carne, dar este bine să-şi ia surse de proteine din carne albă, carne de pasăre. Peştele gras să fie consumat cam de două ori pe săptămână. Peştele gras însemnând macrou şi somon”, a mai spus medicul.

Te-ar mai interesa: Efectele secundare surprinzătoare ale consumului d...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private