luni, iunie 27, 2022

În dorința de a accelera campania de imunizare anti-COVID, autoritățile au încercat să găsească tot felul de metode prin care oamenii să aleagă vaccinul. Astfel, în viitor s-ar putea organiza evenimente atât pentru persoanele care vor să se vaccineze, cât și pentru persoanele care deja s-au vaccinat.

În timpul campaniei de imunizare, anumite orașe au organizat evenimente prin care oamenii care se vaccinau anti-COVID primeau o recompensă. În acest sens, autoritățile au hotărat să ducă acest demers la nivel național, cu ajutorul unor bonuri de masă acordate persoanelor care se imunizează.

Te-ar mai interesa: Câte vieți a salvat vaccinul anti-covid la nivel m...

Bonuri de masă pentru persoanele care se vaccinează

Bonurile de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID ar putea fi eliberate de luna viitoare, a declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. Ea a precizat că acestea vor fi acordate chiar în centrele de vaccinare, după realizarea schemei complete de imunizare. Ioana Mihăilă a mai spus că se aşteaptă ca acest demers să dea un impuls campaniei de vaccinare din ţara noastră.

„Cadrul legal este acum la Ministerul Sănătăţii, după care va fi pus pe circuitul de avizare, împreună cu celelalte ministere, şi sperăm că până la finalul lunii august el va fi aprobat.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: Factorul non-die...

Evident că vor trebui demarate procedurile de achiziţie şi sperăm că în septembrie să putem să începem distribuţia acestor tichete de masă pentru persoanele care se vaccinează.

Noi, când am făcut aceste propuneri, le-am făcut analizând efectele acestor măsuri de stimlare a vaccinării din alte ţări. Şi acolo s-au dovedit eficiente. Nu ne aşteptăm ca vaccinarea să crească la 100%, dar ne aşteptăm să-i dea un impuls semnificativ”, declară Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, în cadrul unei declarații pentru RRA.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

Cât valorează bonurile de masă?

Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă – a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson”, a declarat Mihăilă, care a participat la şedinţa coaliţiei de guvernare care are loc la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private