Sari la conținut

Ce premii vor primi românii care aleg imunizarea? Le vor putea ridica de la centrul de vaccinare

Ritmul campaniei de vaccinare a scăzut constant, în ultimele luni. Acest lucru poate încetini efortul autorităților de a limita răspândirea virusului și, de asemenea, riscul infectării și internării este mult mai mare, în lipsa imunității colective. Astfel, autoritățile au încercat să găsească anumite metode pentru a impulsiona ritmul vaccinării.

În curând, românii care se vor vaccina anti-COVID vor putea beneficia de anumite bonuri de masă speciale, care pot fi ridicate de la centrul de vaccinare, după administrarea schemei complete.

De asemenea, persoanele care s-au vaccinat deja vor putea participa la loterie, unde se pot câștiga premii în valoare de un milion de lei.

Premii pentru românii care se vaccinează

Vin bonusuri pentru românii care se vaccinează anti-Covid de acum încolo. Aceștia vor primi tichete de masă în valoare de 100 de lei. Guvernul a aprobat acordarea acestora, dar și organizarea unor loterii naționale cu premii pentru cei deja vaccinați. Câștigurile ar putea ajunge la un milion de lei.

Autoritățile speră să impulsioneze în acest fel campania de vaccinare exact în perioada în care este așteptat un vârf al îmbolnăvirilor de COVID, comunică TVR 1.

350 de mii de tichete de masă, fiecare în valoare de 100 de lei, pot fi acordate din bugetul deja aprobat de Guvern

„De la momentul la care ordonanţa de urgenţă este publică în Monitorul Oficial, persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor putea beneficia de aceste bonuri de masă. Ei vor putea să ridice aceste bonuri de masă în momentul în care ele vor fi disponibile, de la centrul de vaccinare”, a spus Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

Loterie pentru cei deja vaccinați

Sunt bonusuri și pentru persoanele deja vaccinate, dar sub forma câștigurilor la loterie. Acestea se vor putea înscrie pe site-ul certificat-covid.gov.ro pentru a participa tragerile la sorți care vor fi organizate în ultimele trei luni ale anului.

Premiile în bani ar putea fi de 1 milion de lei – spune ministrul sănătății – dar decizia nu e definitivă. Astfel de loterii vor fi organizate doar anul acesta, pentru a impulsiona vaccinarea în contextul creșterii numărului cazurilor de Covid.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: