vineri, iunie 2, 2023

Când să ne reprogramăm creierul? „În stările de relaxare și înainte de a adormi. Noaptea se materializează gândirea”. Ce-i de făcut? Prof.dr.Constantin Dulcan  spune că momentul de relaxare de la jumătatea zilei, este alegerea înțeleaptă a cuvintelor, exercițiul imaginației, postura și respirația corectă.

Când să ne reprogramăm creierul? „În stările de relaxare și înainte de a adormi. Noaptea se materializează gândirea”.

1. Momentul de relaxare, la jumătatea zilei

Prof.dr.Constantin Dulcan: Să ne refacem la jumătatea unei zile cel puțin această energie…

Noi consumăm energia prin procesul de activitate. Indiferent dacă este vorba de oamenii care merg la serviciu sau de gospodinele de acasă, care uneori muncesc mai mult decât soții de la serviciu. Această energie pe care o consumăm prin procesul de muncă, dacă nu o refacem la jumătatea zilei, atunci consumăm energie din propriile noastre structuri. Este extrem de important să ne refacem la jumătatea unei zile cel puțin această energie…

Te-ar mai interesa: Medic, concediat pe loc după ce i-a prescris înghe...

2. Alegerea înțeleaptă a cuvintelor

Nu uitați, toate cuvintele pe care le aveți în minte ne programează. Dacă noi mereu spunem că îmbătrânim, atunci chiar îmbătrânim. Pentru că îi dăm creierului acest program. Sunt cuvinte pe care trebuie să le scoatem din dicționar: îmbătrânire, îndoială, cuvântul “nu”, toate acestea ne programează pe negativ.

3. Exercițiul imaginației

Dacă vă doriți să vă mențineți cât mai mult tineri, făceți-vă o imagine care vă corespunde vârstei care vă convine și încercați să o păstrați permanent în minte.

Dulcan: Nu mergeți cocoșați. Este nevoie doar să duceți umerii în spate.

4. Postura și respirația corectă

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Stresul, atacul de panic...

Nu mergeți cocoșați. Este nevoie doar să duceți umerii în spate. Dacă mergeți cocoșați cutia toracică este sufocată. Astfel cantitatea de oxigen care intră în plămâni va fi diminuată.

DACĂ TOATE ACESTEA LE FACEȚI DIN JOI ÎN PAȘTE, LE FACEȚI DEGEABA. PERMANENȚA ESTE CEA CARE RIDICĂ STRUCTURILE DIN NOI ȘI NU MODUL „DIN CÂND ÎN CÂND”.

Așadar, gândurile, sentimentele, cuvintele noastre devin propria noastră ființă. În funcție de semnificația lor, bună sau rea, este în beneficiul sau în pierderea noastră. Dacă înainte cu ceva timp toate aceste lucruri erau cunoscute ca o simplă convenție socială, acum știm că această lege a controlării unui anumit tip de comportament, generos, altruist, calm, liniștit, este înscrisă în propria noastră structură. Așadar, dacă nu ai atâta dorință de a-l respecta pe celălalt, măcar de dragul de a te respecta pe tine, propria ta sănătate, să respecți această lege.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu dureri insuportabile, amenințată de me...

Există în consecință o cale pentru fiecare dintre noi de a ne salva viața grație acestei cunoașteri, și faptul că sunt atât de mulți tineri prezenți aici și că ați solicitat atât de intens să stăm de vorbă, mie mi se pare că este de un foarte bun augur, iar asta mă face să vă spun că sunteți niște oameni minunați, că vă iubesc și vă doresc tuturor succes.”, potrivit Capital.

Te-ar mai interesa: Semnul din ochi care poate prevesti un accident va...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private