vineri, septembrie 18, 2020

Vârful crizei coronavirus încă nu a fost atins în România. Se apropie Paștele, iar dacă românii nu vor respecta regulile de izolare, situația s-ar putea agrava.

La ora aceasta, avem 2.738 de persoane infectate în România, 267 vindecați, 116 decese.

Vârful crizei coronavirus ar putea să fie în România în perioada 20 aprilie -1 mai, potrivit primului-ministru Ludovic Orban, care citează estimări ale specialiștilor.

Citește și:

Va fi o perioadă în care numărul total al cazurilor de COVID-19 ar putea ajunge la 15.000, a spus și ministrul sănătății la Televiziunea publică, iar numărul cazurilor grave va depinde și de felul în care respectăm măsurile de distanţare socială, dar și de numărul românilor care vor să vină din străinătate.

Legat de vârful pandemiei în România, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune: ”Îl văd mai ascuţit sau mai domol, în funcţie de ceea ce vom face noi, atât ca activitate medicală, dar şi populaţia, prin măsurile care trebuie într-adevăr respectate.

Citește și:

Poate fi în jur de de 10.000, poate fi în jur de 15.000, depinde cum avem rata de transmitere locală, accelerată sau nu. Poate fi din cazuri uşoare şi medii, poate fi din cazuri grele, critice, care necesită suport şi atunci vom avea o aglomerare a terapiilor intensive şi vom avea şi decese.”

Așadar, românii sunt sfătuiți să rămână în izolare și să continue măsurile de precauție pentru a evita îmbolnăvirea.

Parteneri