Sari la conținut

Când va fi posibilă redeschiderea școlilor? Anunțul oficial făcut de noul ministru propus al Educației

Ministrul propus pentru Educație, Sorin Cîmpeanu, a dezvăluit că, din păcate, redeschiderea școlilor depinde de evoluția contextului pandemic actual. De asemenea, deciziile luate din punct de vedere medical nu pot fi influențate de Ministerul Educației.

Sorin Cîmpeanu, ministrul propus pentru Educație, a explicat de ce cursurile se vor ține în continuare online,  până când autoritățile vor considera că redeschiderea școlilor va fi sigură. Ministrul propus a obținut recent 20 de voturi „pro”, 13 voturi „împotrivă” și două abțineri, în privința ocupării funcției.

„Cu toții ne dorim ca școlile să fie redeschise. Școlile vor fi redeschise de îndată ce situația epidemiologică o va permite. (…) Din păcate, momentul deschiderii școlilor excede competențelor Ministerului Educației. Vă pot asigura însă că voi face tot posibilul, în această ordine de prioritizare, educație timpurie, creșe și grădinițe, apoi învățământ primar sunt greu de imaginat că s-ar putea desfășura online. Nici învățământul gimnazial nu este simplu online. Nici învățământul liceal. Nici măcar învățământul universitar

Interesul nostru general este să deschidem școlile cât mai devreme permite situația epidemiologică, fără să punem în pericol starea de sănătate a elevilor, studenților și profesorilor”, susține Sorin Cîmpeanu, ministrul propus pentru Educație, potrivit Antena3.

De asemenea, acesta susține că învățământul a fost una dintre cele mai afectate domenii, în pandemie. Din păcate, acesta a fost sacrificat, în lipsa unor măsuri mai bune, care să protejeze profesorii și elevii. Cu toate acestea, Sorin Cîmpeanu subliniază, cu această ocazie, că este nevoie de o viziune mai amplă asupra întregului sistem de educație.

”Această perioadă de ministru va fi cu mandatul pe masă, pentru că educație nu se poate face fără finanțare, educație nu se poate face fără cadre didactice pregătite. Deci, e nevoie de alocări bugetare, e nevoie de competența cadrelor didactice, este nevoie de viziune de ansamblu asupra sistemului de educației”, a declarat Sorin Cîmpeanu, conform Antena3.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.