joi, septembrie 24, 2020

Când vom avea vaccinul împotriva coronavirusului? Vladimir Putin, cel mai puternic om din stat, a anunţat că țara pe care o conduce a autorizat folosirea primului vaccin anti- COVID-19 din lume, însă Organizația Mondială a Sănătății a primit cu prudență anunțul.

Organizația Mondială a Sănătății a primit cu prudență anunțul de ieri al Rusiei privind autorizarea primului vaccin împotriva noului coronavirus și a arătat că acesta trebuie să urmeze etapele de verificare a siguranței și eficienței.

Citește și:

Alexandru Rafila, reprezentant al României în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, este de părere că un vaccin trebuie să treacă printr-o întreagă procedură pentru a putea fi comercializat. El a declarat pentru Radio România Actualități că realizarea unui vaccin este un proces de durată, iar în cazul coronavirusului nu ne putem aștepta la progrese mai devreme de jumătatea anului viitor.

Rafila: Se pare că acest vaccin care a fost anunțat că fiind disponibil nu a trecut faza trei a studiilor

Citește și:

„În ceea ce privește perspectivele apariției unui vaccin, în afara celui pe care l-a anunțat președintele Putin ieri, este evident că sunt multe companii europene sau din Statele Unite care sunt în studii clinice avansate, studii de fază trei.

Se pare că acest vaccin care a fost anunțat că fiind disponibil nu a trecut această fază trei a studiilor, care înseamnă testarea pe un număr de circa 30.000 de subiecți voluntari, bineînțeles, și acest lucru încă nu s-a petrecut; și, din această cauză, astfel de produse nu pot fi autorizate în Uniunea Europeană sau în Statele Unite decât după ce parcurg toate etapele de verificare a eficacității și a siguranței.

Citește și:

După cum știți, și România face parte dintr-un mecanism al Uniunii Europene, care practic va avea alocat o importantă cantitate de vaccin, în cazul în care ele se vor dovedi utile și vor fi aprobate de EMA, care este Agenția Europeană a Medicamentului”, afirmă
Alexandru Rafila.

Parteneri