Sari la conținut

O delegație a Organizației Mondiale a Sănătății a vizitat mai multe unități medicale din România. Ce au descoperit?

Din cuprinsul articolului

Organizația Mondială a Sănătății a trimis o delegație, la București, pentru a determina cauza situației epidemiologice cu care ne confruntăm. Experții au vizitat mai multe unități medicale, concluzionând că sunt necesare măsuri imediate. 

Delegația OMS a fost trimisă cu scopul de a afla motivele evoluției situației epidemiologice. în ultima perioadă, România s-a confruntat cu o o presiune fără precedent.

Valul 4 face tot mai multe victime, fiind afectați atât adulții, cât și tinerii. Astfel, din cauza numărului ridicat de infectări și decese, Organizația Mondială a Sănătății a vrut să analizeze sistemul sanitar din România.

Delegație OMS în București

O delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a venit la Bucureşti şi a vizitat mai multe unităţi medicale, anunță RRA.

Concluzia managerului de criză al Organizaţiei este că situaţia din spitalele din România este dramatică şi sunt necesare măsuri sanitare pentru protejarea, cu precădere, a persoanele vulnerabile. Reprezentanţii OMS s-au întâlnit ieri cu membrii comisiilor parlamentare de sănătate din Senat şi Camera Deputaţilor.

Vaccinarea este principala soluţie pentru a preveni noi valuri de infecţie, dar importante sunt şi respectarea măsurilor sanitare şi asigurarea unei comunicări clare şi coerente, astfel încât informaţiile să ajungă corect la populaţie – a subliniat Heather Papowitz, managerul de criză al OMS pentru România.

„Cel mai important este să aducem toţi factorii implicaţi la aceeaşi masă, pentru a exista un singur plan şi o singură voce pentru controlul pandemiei.

Ca acţiune imediată, trebuie să oprim acest val şi să reducem nivelul înalt al mortalităţii. Traseul pentru tratamentul pacientului pleacă de la domiciliul acestuia, la sistemul de acordare a asistenţei medicale primare, la unitatea de urgenţe, spital şi secţia de terapie intensivă.

Important este să nu ajungem în situaţia în care viaţa pacienţilor este pusă în pericol”, a declarat Heather Papowitz.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel