Sari la conținut

Când vom renunța la mască? Premierul Florin Cîțu face anunțul mult așteptat!

masca de protecție

Premierul Florin Cîțu a detaliat, în cadrul unei conferințe de presă, care este evoluția campaniei de vaccinare anti-COVID și, de asemenea, când vom putea elimina anumite restricții. Pentru a renunța la mască, premierul anunță că este necesar să avem o situație epidemiologică favorabilă, însă sugerează o dată posibilă.

Premierul susține că imunizarea oferă rezultate foarte bune, la nivel național. În acest moment, niciun județ nu se află în scenariul roșu, iar autoritățile au ridicat anumite restricții anti-COVID, potrivit Rador.

Când vom renunța la mască?

Întrebat dacă vom renunța la masca de protecție în aer liber, cel puțin, premierul a precizat că momentan situația epidemiologică nu ne permite acest lucru. În viitorul apropiat, însă, am putea renunța la această măsură.

„Deocamdată, nu. Aş aştepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cum se mişcă lucrurile, dar aş vrea să ne uităm la 1 august pentru renunţatul măştii. Aţi văzut că şi în Israel s-a anunţat după ce s-a ajuns la 60% aproape. Deci, este clar că acolo este un nivel unde am putea să discutăm despre aşa ceva”, declară premierul.

Succesul campaniei de vaccinare anti-COVID

„Vreau să le mulţumesc românilor că am avut cu toţii o sărbătoare pascală liniştită, fără niciun fel de evenimente, oamenii au înţeles să respecte regulile în vigoare și se vede că, de fapt, avem rezultate din ce în ce mai bune în ceea ce privește rata de pozitivare, numerele scad în fiecare zi, Bucureștiul este sub 3 la mie, de fapt, nu mai este niciun județ în România care să aibă o rată de pozitivare sau de infectare peste trei la mie, ceea ce înseamnă că ceea ce am făcut până acum am făcut bine.

Dar mai înseamnă un lucru, pentru că m-am uitat pe date în ultimele zile și se vede clar că acelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv și numărul de persoane infectate scade pentru că a crescut numărul persoanelor vaccinate. Şi aş vrea să vă dau câteva cifre, la care m-am uitat. În primul rând m-am uitat la București, Cluj, Timișoara, Constanța, cam toate sunt, când vorbim de județ, peste 20% deja rată de vaccinare, și dacă ne uităm la municipii, Cluj-Napoca este la 34, de exemplu, Bucureștiul este la 30, deci, este clar că în orașe am reușit să avem un ritm puternic, pe care trebuie să îl păstrăm.

Aici este legătura directă între scăderea numărului de persoane infectate și creșterea ratei de vaccinare, ceea ce demonstrează ce am spus din primul moment, singura soluție de a scăpa de pandemie este vaccinarea și dacă atingem acele 5 milioane la 1 iunie”, susține Florin Cîțu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel