Sari la conținut

Țara în care masca redevine obligatorie, pe măsură ce cazurile de COVID și gripă cresc

masca obligatorie
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Masca obligatorie, pe măsură ce cazurile de COVID cresc

Țara în care masca redevine obligatorie. Pe măsură ce Statele Unite continuă să lupte cu pandemia COVID-19, oficialii din domeniul sănătății sunt din ce în ce mai preocupați de creșterea numărului de cazuri, în special odată cu apariția variantei JN.1.

Creșterea numărului de cazuri de COVID și gripă a determinat mai multe state, inclusiv New York City (NYC), să reintroducă mandatele de măști în spitale, potrivit Reuters.

Rapoartele recente au evidențiat apariția variantei JN.1 în Statele Unite, ducând la un nou val de cazuri de COVID-19. Această nouă variantă posedă mutații unice care au potențialul de a-și crește transmisibilitatea, reprezentând astfel o provocare pentru autoritățile de sănătate publică. Deși amploarea totală a impactului variantei nu a fost încă determinată, aceasta a contribuit, fără îndoială, la creșterea recentă a infecțiilor.

Masca redevine obligatorie în spitalele din New York și nu numai

Ca răspuns la creșterea alarmantă a cazurilor de COVID, NYC a reintrodus măsura obligatorie de purtare a măștii în spitale, deoarece acestea servesc drept puncte fierbinți esențiale pentru potențiala transmitere.

Mandatul impune lucrătorilor din domeniul sănătății, pacienților și vizitatorilor să poarte măști în orice moment în timp ce se află în instituțiile de asistență medicală. Această decizie face parte dintr-un efort mai larg de a proteja populațiile vulnerabile împotriva contractării virusului și de a preveni resursele copleșitoare ale spitalului.

Fără a se limita la New York, alte câteva state au văzut, de asemenea, reintroducerea mandatelor de mască în unitățile de asistență medicală. Locuri precum California, Florida și Texas s-au confruntat cu creșteri semnificative atât ale cazurilor de COVID, cât și ale cazurilor de gripă, ceea ce a determinat autoritățile să ia măsuri decisive.

Datele recente săptămânale de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor arată că, în perioada 17-23 decembrie, numărul de spitalizări din cauza COVID-19 în SUA a depășit 29.000, înregistrând o creștere de peste 16% față de săptămâna anterioară. De asemenea, CDC a raportat peste 14.700 de spitalizări cauzate de gripă în aceeași perioadă.

Aceste mandate urmăresc să asigure siguranța lucrătorilor din domeniul sănătății, a pacienților și a publicului larg, atenuând riscul transmiterii ulterioare în aceste medii cu risc ridicat.

Masca joacă un rol vital în reducerea răspândirii COVID-19 și a altor boli infecțioase. Experții medicali au subliniat în mod constant eficiența purtării măștilor în limitarea transmiterii, în special în medii interioare unde distanțarea fizică ar putea fi o provocare.

Prin restabilirea acestor mandate, unitățile de asistență medicală pot crea un mediu mai sigur pentru toți cei implicați, reducând la minimum riscul de expunere și infecții ulterioare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel