Sari la conținut

Când vor fi reluate cursurile în format fizic? Ministrul interimar al Educației anunță ultimele modificări

În contextul pandemic actual, din cauza numărului ridicat de cazuri pozitive Covid-19, autoritățile au decis suspendarea cursurilor în format fizic, pentru o perioadă. Școala ar putea fi reluată, însă, în viitorul apropiat, anunță ministrul interimar al Educației, Dorin Cîmpeanu.

La sfârșitul acestei săptămâni va fi organizată o ședință cu autoritățile din domeniul sanitar pentru a stabili o dată exactă. Momentan, se estimează că școala în format fizic va fi reluată de la 8 noiembrie.

Reluarea cursurilor fizice, pe 8 noiembrie?

Şcolile se vor relua, cel mai probabil, la 8 noiembrie – a declarat, astăzi, ministrul interimar al educației, Sorin Cîmpeanu. El a spus că va avea la sfârșitul acestei săptămâni discuții cu responsabilii sanitari, însă se va pleca de la premisa că școlile trebuie să reînceapă în format fizic, anunță RRA.

De asemenea, ministrul interimar al Sănătății a anunțat că se vor implementa anumite modificări.

Sorin Cîmpeanu a menționat, totodată, că s-a decis reducerea numărului de teze, atât la ciclul gimnazial, cât și la licee.

școală

„ La clasa a VIII-a vom avea, în loc de 3 teze, doar 2 teze. Pentru liceu am redus numărul de texe de la 4 la 3.

Fac următoarea precizare, de mulți ani ponderea unei teze este de 25% din media finală a disciplinei corespunzătoare, prin reducerea și vom reduce numărul de note necesare și anul acesta, pentru încheierea mediei la minim două, dacă vom avea două note și a treia notă teză cu 25%, înseamnă că fiecare notă va avea o pondere de 37,5%, adică o pondere mai mare decât teza.”, a declarat  Sorin Cîmpeanu.

El a mai precizat că rata de vaccinare anti-COVID-19 în rândul elevilor a crescut și a depășit 25% din totalul celor cu vârsta peste 12 ani.

Pentru categoria de vârstă 12 – 15 ani sunt vaccinați 80.000 de elevi, iar dintre cei peste 16 ani au făcut vaccinul aproximativ 223.000 de elevi.

Sorin Câmpeanu a solicitat fiecărui Inspectorat Școlar Județean, dar și unităților de învățământ, să afișeze pe site-urile proprii rata de vaccinare a personalului.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel