Sari la conținut

Carbohidrați pentru pierderea în greutate: Cât de mult trebuie să mâncați pentru a slăbi?

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Carbohidrați

Da, carbohidrații te pot ajuta să slăbești, dar numai dacă mănânci pe cei potriviti și în cantitatea potrivită.

Carbohidrații sunt un aspect foarte important al dietei noastre. Auzi adesea medicii spunând că trebuie să îi eviți, deoarece îți pot crește nivelul zahărului din sânge sau ar putea duce la obezitate și probleme de sănătate intestinală? Acest lucru se datorează faptului că, carbohidrații rafinați creează probleme pentru sănătatea noastră. Există multe tipuri diferite de carbohidrați, unii dintre ei sunt buni, în timp ce alții sunt răi.

Descoperirile de la Biblioteca Națională de Medicină din SUA au arătat că, carbohidrații sunt cea mai importantă sursă de energie pentru organism și sunt macronutrienți esențiali. Dacă mănânci tipul potrivit de carbohidrați și în cantitatea potrivită, nu este nevoie să-ți faci griji cu privire la greutatea ta și, de fapt, pot ajuta și la pierderea în greutate.

Deci, cât de mult ar trebui să mănânci dacă intenționezi să scapi de câteva kilograme?

Carbohidrații și categoriile lor

Carbohidrații sunt, de asemenea, împărțiți în două categorii diferite:

  • Carbohidrați simpli și complecși.
  • Carbohidrații simpli includ lactatele, fructele și legumele.
  • În timp ce carbohidrații complecși includ cereale integrale, legume cu amidon și leguminoase.

Cât poți mânca pentru pierderea în greutate?

alimente care duc la îngrășare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ghidurile dietetice vă recomandă să obțineți între 45 și 65% din caloriile zilnice din carbohidrați, spune Brissette.

Dar, deoarece toată lumea are nevoie de un număr diferit de calorii în fiecare zi, nu există un număr stabilit de carbohidrați care să echivaleze cu o dietă săracă în carbohidrați pentru toată lumea.

Dacă știți câte calorii consumați de obicei zilnic, puteți face puțină matematică pentru a vă găsi intervalul scăzut de carbohidrați: de exemplu, dacă mâncați 1.800 de calorii pe zi, aceasta înseamnă 203 până la 293 de grame de carbohidrați pe zi.

„Scăderea carbohidraților sub intervalul de 45 până la 65 la sută nu este recomandată pentru majoritatea oamenilor, deoarece obținerea tuturor vitaminelor și mineralelor în fiecare zi este mult mai dificilă”, spune Brissette.

Având în vedere asta, s-ar putea să trebuiască să faci câteva modificări pentru a găsi locul ideal care funcționează cel mai bine pentru tine și obiectivele tale de slăbire, spune Liz Blom, un antrenor în nutriție și wellness din Minnesota.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: