vineri, martie 5, 2021

Număr alarmant al cazurilor de infarct survenite în rândul fumătorilor doar la un singur spital de urgențe din Capitală. Dar dacă facem o adunare pentru toți fumătorii care ajung în stare critică, unii fără vreo speranță de revenire sau cu sechele pe viață?

Atenție, fumători! Acest articol nu vă menajează, fiindcă statisticile sunt sumbre!

În doar 24 de ore, cinci pacienți cu infarct au fost internați la Terapie Intensivă într-un spital din București. Toți erau fumători, iar vârstele lor erau cuprinse între 41 și 57 de ani, arată Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, cardiolog la Spitalul de Urgență Floreasca. El are și un mesaj pentru industria tutunului, iată cum sună avertismentul medicului într-o postare pe pagina de Facebook a domniei sale.

”Bilanț azi, în terapia intensivă în care lucrez. Cinci pacienți cu infarct internați în ultimele 24 de ore. În ordinea vârstei:

  1. Barbat, 41 ani, FUMATOR (al 3-lea infarct)
  2. Bărbat, 48 ani, FUMĂTOR
  3. Femeie, 49 ani, FUMĂTOARE
  4. Bărbat, 51 ani, FUMĂTOR
  5. Femeie, 57 ani, FUMĂTOARE

Industria tutunului este foarte mândră de faptul că este al doilea contribuabil la bugetul de stat. De fapt victimele ei, cele pe care le tratăm noi, medicii și cele pe care le vom trata în viitor, sunt contribuabilii reali.

Invit industria tutunului să viziteze spitalele și policlinicile în care se tratează victimile ei de boli cardiovasculare și/sau cancer și să încheie parteneriate cu aceste stabilimente pentru susținerea tratamentului victimelor lor. Sau, și mai bine , să se profileze pe alte direcții. Cele de promovare ultraagresivă a țigărilor electronice și a tutunului încălzit nu sunt decât cinisme ale căror victime sunt copiii noștri”, a scris, pe pagina sa, Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, fost președinte al Societății Române de Cardiologie.

Ultimele stiri

Parteneri