Sari la conținut

Cardiolog renumit: așa vă puteți menține colesterolul scăzut!

Un medic cardiolog a împărtășit patru alegeri ale stilului de viață pe care le face pentru a încerca să-și mențină colesterolul scăzut.

Prea mult din ceea ce este cunoscut sub numele de colesterol LDL – care este considerat un tip „rău” – poate bloca arterele. Acest lucru îi expune pe oameni la risc de boli de inimă și accident vascular cerebral, două cauze principale de deces în SUA, afirmă Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Dr. Ali Haider, cardiolog intervențional la NewYork-Presbyterian Queens, a spus că fiecare adult ar trebui să facă un control al colesterolului pentru a-și cunoaște nivelurile, iar el face acest lucru anual.

Haider, în vârstă de 44 de ani, care are un profil de colesterol „foarte bun”, a spus că nivelul de colesterol din sânge depinde de dietă și de cât de bine îl elimină ficatul din sânge, ceea ce se poate reduce la genetică. Acesta este motivul pentru care unii oameni au niveluri ridicate de colesterol în sânge, în ciuda faptului că au o dietă sănătoasă, a spus el.

Haider, care nu are un istoric familial de colesterol ridicat, face alegeri alimentare și de stil de viață pentru a-și controla colesterolul. El a adăugat că dietele și regimurile de exerciții fizice pentru sănătatea inimii ar trebui să fie individualizate.

Mănâncă carne doar de două ori pe lună

Haider a mâncat carne de cinci ori pe săptămână până acum doi ani, dar de atunci a redus consumul de proteine animale bogate în grăsimi.

Haider mănâncă acum carne de două ori pe lună și alege friptură cu conținut scăzut de grăsimi, hrănită cu iarbă sau pui slab. Cercetările sugerează că carnea de vită hrănită cu iarbă are o cantitate generală mai mică de grăsime decât carnea de vită hrănită cu cereale și, de asemenea, conține tipuri mai sănătoase de grăsimi, cum ar fi omega-3.

Haider a schimbat friptura cu pește, cum ar fi somonul și, de asemenea, se bucură de mâncăruri vegetariene care conțin fistic sau migdale, potrivit Insider.

Grăsimile saturate din proteinele din carne pot crește nivelul de colesterol „rău”. „Gândiți-vă la grăsimile saturate ca la grăsimi care sunt în stare solidă la temperatura camerei, de exemplu: proteine din carne, ulei de cocos, ghee și ulei de palmier”, a spus el.

Grăsimile nesaturate, precum cele din peștele gras sau nucile, pot scădea colesterolul „rău”, a spus el.

Mănâncă alimente precum ovăz și fasole care se leagă de colesterol

Haider a spus că cerealele integrale procesate minim – mai degrabă decât cele extrem de rafinate, cum ar fi orezul alb sau pâinea – precum și fasolea se leagă de colesterol, astfel încât organismul să nu-l poată absorbi.

Haider a spus că mănâncă adesea ovăz. El și soția lui sunt și „mari fani” ai fasolei, care nu îi plăcea niciodată.

Păstrați-vă activ

Haider a spus că exercițiile fizice sunt „super importante”, deoarece pot scădea colesterolul, independent de dietă.

Zilnic, Haider se asigură că se plimbă cu viteză prin spital și alege să urce scările în detrimentul lifturilor. De asemenea, încearcă să-și folosească bicicleta Peloton cel puțin 20 de minute de două ori pe săptămână, deși a spus că echipamentele scumpe sau sălile de sport nu sunt esențiale.

Asociația Americană a Inimii recomandă oamenilor să facă două ore și jumătate de activitate fizică „moderată” pe săptămână, cum ar fi dansul sau grădinărit, sau 75 de minute de exerciții „viguroase”, cum ar fi săritul cu coarda, alergatul sau înotul, a spus el.

Prioritizează somnul

Haider încearcă să aibă o rutină, astfel încât să doarmă suficient. Acest lucru poate reduce colesterolul „rău”, a spus el, citând cercetări.

Pentru a face acest lucru, Haider își propune să mănânce la o oră rezonabilă și evită cofeina și ecranele pe timp de noapte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel