duminică, ianuarie 29, 2023

Inaintea praznicului Botezului Domnului, preotii merg in casele credinciosilor pentru a le sfinti, stropindu-le cu Aghiazma Mare. Cu un manunchi de busuioc preotul stropeste in semnul Sfintei Cruci toti membrii familiei, casa si gospodaria. Legat de vizita preotului cu prilejul Bobotezei, s-au pastrat si unele superstitii lipsite de continut duhovnicesc. Una din aceste superstitii este legata de firul de busuioc din manunchiul pe care il poarta preotul. Exista credinta ca daca fetele nemaritate vor aseza un fir de busuioc sub perna, vor visa in acea noapte pe cel care le va fi sot.

Te-ar mai interesa: Cancerul pulmonar: semnul neplăcut care se agravea...

Acest obicei trebuie inlaturat pentru ca nu busuiocul aduce binecuvantarea Domnului in casa, ci preotul prin stropirea cu Aghiasma Mare. Mai mult, Hristos trebuie sa fie ajutorul nostru in toate si nu firul de busuioc, ne elucidează site-ul crestinortodox.ro.

Fetele nemaritate trebuie sa inteleaga ca o casatorie adevarata se intemeiaza pe rugaciune. De asemenea, trainicia casatoriei depinde foarte mult de puterea rugaciunii lor. Astfel, fetele nemaritate nu trebuie sa faca tot posibilul sa rupa busuioc din „sfestocul” preotului, cu gandul ca pus sub perna, acesta le va descoperi in vis pe cel harazit, ci sa caute sa se roage mai mult.

Te-ar mai interesa: Alimentul care scade cu 60% riscul de cancer pancr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private