Sari la conținut

Care este cauza CANCERULUI la PLĂMÂNI. Nu o să vă vină SĂ CREDEȚI

Dacă locuiți la câmpie, situația nu este prea roz. Spre deosebire de concetățenii dv. care locuiesc la munte, în zonele înalte, sunteți mult mai predispus la cancer pulmonar.

În afară de fumat, smog, genetică și mediul de lucru, unul dintre motivele pentru care oamenii din anumite zone fac cancer pulmonar este…aerul pe care îl respiră!

Contează enorm la ce altitudine trăiești. La câmpie, aerul este mai dens, mai bogat în oxigen, care nu are doar beneficii, ci dimpotrivă. Chiar este periculos pentru organism, titrează ”The Telegraph”.

Oxigenul este un element neobișnuit. De fiecare dată când mâncăm, corpul nostru transformă mâncarea în energie. Dar oxidarea este un proces metabolic, care eliberează așa zișii radicali liberi și care sunt extrem de cancerigeni.

Acești atomi incredibil de reactivi sunt capabili să semene haosul în organism, deteriorând ADN-ul și, în timp, provocând mutația celulelor, iar asta înseamnă cancer.

Fiindcă plămânii sunt primele organe afectate de oxigen, sunt predispuși la cancer. Deși pare un procedeu înspăimântător, cumva este natural.

Dacă doriți să micșorați riscul apariției cancerului pulmonar, mutați-vă într-o zonă cu altitudine înaltă. Acolo aerul este mai rarefiat, iar plămânii vor fi mai protejați.

Studiile oamenilor de știință au arătat că oamenii care locuiesc în zone mai înalte sunt mai puțin predispuși la a face cancer pulmonar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel