Sari la conținut

Care este cel mai bun pentru pielea ta: Acidul glicolic, hialuronic sau salicilic

ingrijire fata
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Acid hialuronic, benefic pentru față

Care este cel mai bun pentru pielea ta: hialuronic, glicolic sau salicilic. Fiecare dintre ele oferă beneficii unice pentru diferite tipuri de piele și obiective de îngrijire a feței. Însă, alegerea acidului potrivit este foarte importanta pentru a obține rezultatele așteptate în fiecare rutina zilnica și în fiecare tip de ten.

Primul lucru de reținut sunt pașii de bază ai unei bune rutine faciale, în ordinea corectă: curățare, tratament și hidratare. Adică acidul ales pentru tipul de ten sau problema pe care vrei să o abordezi (riduri, coșuri sau lipsă de fermitate) se va aplica după spălarea feței și înaintea cremei hidratante.

Ce este acidul hialuronic?

Cel mai bine pentru pielea ta este acidul hialuronic. Acidul hialuronic este un ingredient popular în produsele de îngrijire a pielii, deoarece are capacitatea de a atrage și de a reține apa, astfel îmbunătățind hidratarea și elasticitatea pielii. Pe lângă hidratare, acidul hialuronic poate reduce apariția liniilor fine și ridurilor, având și efect calmant asupra pielii sensibile. Acidul hialuronic este potrivit pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru tenul sensibil sau acneic.

Ce este acidul glicolic
Acidul glicolic este un acid alfa-hidroxi (AHA) care ajută la regenerarea pielii din interior în timp ce luptă împotriva ridurilor. Efectele sale variaza in functie de concentratia folosita:

  • În concentratii mici, exfoliaza delicat pielea;
  • La concentrații mai mari, poate reduce urmele, petele și chiar cicatricile de acnee

Cu toate acestea, fiind puternică, este important ca formula să includă ingrediente care acționează ca o barieră protectoare între acid și piele. Prin urmare, după aplicarea acestui acid nu trebuie să uitați de crema hidratantă.

Acidul glicolic trebuie folosit cu moderație

acid hialuronic
Sursă foto: Getty Images

Acidul glicolic este eficient atunci când este utilizat pe piele normală, mixtă și grasă, dar pielea sensibilă trebuie să fie atentă atunci când îl utilizați și aplicarea directă poate provoca iritații. La fel ca retinolul, care trebuie folosit cu moderație, trebuie să fii atent la aplicarea acidului glicolic pentru prima dată: cel mai bine este să aplici o cantitate mică o dată pe săptămână și să crești treptat dacă se potrivește tenului tău.

Ce este acidul salicilic?

În cele din urmă, acidul salicilic este un exfoliant lichid care curăță și desfunda porii, ajutând la eliminarea punctelor negre . Aplicând-o de două sau trei ori pe zi în mod constant, controlează producția de sebum și previne apariția liniilor fine, oferind feței un aspect mai ferm și mai luminos. Este important să completați utilizarea acestuia cu o bună hidratare pentru a evita uscarea pielii. Și, bineînțeles, aplică crema de față de zi cu protecție solară pentru a evita petele, mai ales acum că suntem pe cale să intrăm în sezonul estival, potrivit heraldo.es.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel