luni, mai 23, 2022

În ultima perioadă circulă în rândul copiilor o boală pe care medicii au supranumit-o hepatita misterioasă. În România avem și noi câteva cazuri, iar cel mai celebru a fost cel al fetiței de 5 ani internată în stare gravă. După mai multe teste, micuța a fost diagnosticată cu boala Wilson.

Aceasta a fost transferată în regim de urgență la Institul Clinic Fundeni unde a fost supusă în regim de urgență unui transplant hepatic.

Te-ar mai interesa: Alimentația sănătoasă în timpul menopauzei. Sfatur...

Întrebat care este diferența dintre hepatita misterioasă şi boala Wilson, dr. Cătălin Apostolescu, medic infecționist şi manager al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balş” din Bucureşti, a precizat:

„În primul rând boala Wilson este o afecțiune genetică, caracterizată prin deficitul unei enzime care acționează la nivelul ficatului, pe când această aşa zisă noua hepatită este deocamdată sub faza de alertă.

Prin urmare OMS a emis un mesaj către medici să fie atenți, pentru că eram obișnuiți cu hepatitele produse de virusurile primordiale notate cu majuscule de la A la E.

Te-ar mai interesa: Alimentele minune care trebuie consumate zilnic de...

Dar nu trebuie uitat că există o serie de virusuri secundare hepatitice: herpes virusurile, adenovirusurile, virusul rujeolic, virusul varicelii.

Practic, toate virusurile pot afecta ficatul într-un grad mai mic sau mai mare.

Este adevărat că la o mare parte din cazurile cu hepatită aşa zisă misterioasă a fost identificat adenovirus. La o parte din ele a fost identificată şi asocierea cu SARS-CoV-2.

Te-ar mai interesa: Beneficiile neștiute pe care le au MĂSLINELE. DE c...

Prin urmare, în momentul de faţă ne aflam într-o situaţie epidemiologică de alertă, nu de îngrijorare”, a explicat dr. Cătălin Apostolescu, medic infecționist.

Părinţii trebuie să fie atenți la simptome

„În momentul în care copilul prezintă nişte simptome gastro-intestinale şi dacă începe şi se îngălbenește sau începe să aibă urina colorată ca berea brună atunci trebuie obligatoriu să se prezinte la medic.

Te-ar mai interesa: Avertizarea îngrijorătoare a unui medic! „Nu mai p...

Alerta pe care o avem în aceste zile este justificată prin faptul că timp de doi ani de zile datorită măsurilor de precauție pe care le-am luat împotriva SARS-CoV-2 o groază de alte virusuri au avut circulația blocată.

Acum când virusul SARS şi-a redus incidența, celelalte virusuri încep să-şi reia activitatea.

Prin urmare, nu mai e nimic surprinzător că încep să apară foarte multe viroze sau alte afectări date de virusuri cum ar fi hepatită, miocardită sau chiar encefalită. Ne așteptam la asta într-un viitor apropiat”, a mai precizat dr. Cătălin Apostolescu, medic infecționist şi manager al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balş” din Bucureşti la News Hour with CNN de la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Greșeala comună care afectează organismul! „În pri...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private