joi, mai 26, 2022

Care este momentul optim pentru a bea apă? Lidia Fecioru: Îți va activa toate organele ineterne

Este bine cunoscut faptul că putem trăi fără alimente circa o lună, însă doar o săptămână fără apă. 60% din corpul nostru este format din apă, aceasta fiind vitală pentru multe din funcţiile organismului.

Cu toate acestea, oamenii se întreabă adesea cât de multă apă trebuie să bem într-o zi. Studiile au prezentat recomandări variate de-a lungul timpului, dar cert este că nevoia de apă este diferită de la o persoană la alta şi depinde de mulţi factori, cum ar fi dieta, starea de sănătate, tipul de activitate şi clima.

Te-ar mai interesa: Dieta keto: 5 alimente SĂNĂTOASE care ar putea împ...


Care este momentul optim pentru a bea apă? Lidia Fecioru: Îți va activa toate organele interne

Mai mult de atât, majoritatea specialiștilor recomandă consumul de apă, însă puțini știu că este important și momentul în care ne decidem să bem.

Bioenergoterapeotul Lidia Fecioru a dezvăluit că două pahare consumate dimineața vor activa toate organele interne.

„Două pahare de apă dimineaţa, activează tot ce înseamnă organele noastre interne. Trebuie să le bem uşor călduţe.

Un pahar de apă înainte cu 30 minute de a mânca este la fel de important.

Un pahar de apă după ce facem duş, ne va ajuta să ne scadă tensiunea arterială şi să ne stimuleze circulaţia periferică.

Te-ar mai interesa: Ce sunt adaptogenii și cum vă pot ajuta să vă îmbu...

Un pahar de apă înainte de somn, ne va ajuta să scăpăm de riscul unui infarct şi de complicaţii cardiace.

Adică, dacă am reușit să mâncăm într-un interval de 8, maxim 10 ore, într-o zi și am reuși să păstrăm intervalul de noapte, de la ora 7, 8 până dimineață, liber de mâncare, cu apă și cu ceai, iată că, în fiecare zi, putem să pornim la un detox de seară.

Pentru că cel mai bun detox se face cu apă. Apa este elementul miraculos care ne ajută să ne detoxifiem cu adevărat”, a spus Lidia Fecioru, potrivit Digi24.

Te-ar mai interesa: Măsurarea glicemiei, primul pas în depistarea la t...

„Ar trebui să fie un regim pentru toată viața”

Cunoscutul bioenergoterapeut susține că trebuie să adaptăm cantitatea de apă în funcție de greutatea noastră.

„Depinde de numărul de kilograme pe care îl avem. Minim 25, 30 de ml pentru fiecare kilogram corp. Asta înseamnă la 100 de kilograme, dacă o persoană are 100 de kilograme, are nevoie să bea între 2 litri jumătate și 3 litri. Dacă este foarte cald afară, transpiră, face efort fizic și se deshidratează, cu siguranță e nevoie de mai mult.

Te-ar mai interesa: Afecțiunile vezicii urinare asociate cu grăsimea v...

Ar trebui să fie un regim pentru toată viața: să bem cel puțin acei 2 litri de apă, să ne odihnim, pentru detoxifierea înseamnă și relaxare, energie pe care ne-o luăm din somn, înseamnă mese regulate, înseamnă lipsa intoxicării cu tot felul de coloranți, conservanți, care se regăsesc în spatele etichetelor”, a concluzionat Fecioru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private