Sari la conținut

Care este perioada de incubație pentru varianta Omicron și cât timp sunteți contagios?

Dacă ai fost testat pozitiv sau ești expus la cineva care a avut infecția în timpul valului de omicron, care este perioada de incubație și cât timp ai putea fi contagios?

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au emis noi îndrumări luna trecută, schimbând momentul pentru izolare și carantină, deoarece unii experți spun că intervalul de timp în care oamenii sunt cei mai contagioși este mai devreme.

„Durează mai puțin timp de când cineva este expus la COVID pentru a dezvolta potențial infecția. Durează mai puțin timp pentru a dezvolta simptome, durează mai puțin timp până când cineva poate fi infecțios și, pentru mulți oameni, durează mai puțin timp pentru a se recupera. O mare parte din asta se datorează faptului că sunt vaccinați mai mulți oameni”, a spus anterior dr. Allison Arwady, comisarul Departamentului de Sănătate Publică din Chicago.

Departamentul de Sănătate Publică din Illinois a declarat că schimbările de la CDC apar pe măsură ce „varianta omicron continuă să se răspândească în SUA și reflectă știința actuală cu privire la când și pentru cât timp o persoană este cea mai infecțioasă”.

CDC spune că ghidurile sale au fost actualizate pentru a reflecta dovezi tot mai mari care sugerează că transmiterea COVID-19 are loc adesea cu una sau două zile înainte de apariția simptomelor și în timpul celor două până la trei zile după.

„Acest lucru are de-a face cu datele de la CDC care au arătat într-adevăr că după șapte zile nu există practic niciun risc de transmitere în acest moment”, a spus Arwady. „Și în acea fereastră de cinci până la șapte zile, știi, există unele aspecte în funcție de faptul dacă oamenii au fost vaccinați, afecțiuni de bază etc., dar riscul scade foarte mult”

Pentru cei fără simptome, ghidurile CDC afirmă că sunt considerați contagioși cu cel puțin două zile înainte de testul pozitiv.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: