Sari la conținut

Care este starea premierului slovac, la o săptămână după tentativa de asasinat

Spital
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Premierul slovac Robert Fico se află într-o stare stabilă, dar pericolul nu a trecut, a declarat miercuri adjunctul său, la o săptămână după ce a fost împușcat într-o tentativă de asasinat.

„Starea sa era stabilă de dimineață”, a declarat vice-premierul Robert Kalinak după reuniunea Consiliul slovac de securitate de miercuri. „Situația rămâne gravă, rănile sunt complicate, iar transportul lui la alt spital este scos din calcul în acest moment”, a mai declarat Kalinak, cel mai apropiat colaborator al lui Fico.

Fico a fost operat de două ori

Și spitalul Banska Bystrica a dat miercuri un comunicat privind starea de sănătate a lui Fico, transmite AFP, potrivit Agerpres. „Starea pacientului este stabilă. El este ameliorat clinic, comunică, şi markerii inflamatori scad progresiv. Premierul rămâne în îngrijirea noastră”, a comunicat spitalul, unde Fico a fost operat de două ori, prima dată imediat după atacul de miercuri, când medicii au reuşit să-i oprească hemoragia provocată de un glonţ ce i-a străpuns abdomenul, şi a doua oară vineri pentru eliminarea unui ţesut de necroză provocat de rană.

Sursa foto: 123rf.com.

„Consiliul medical a confirmat că tratamentul și intervențiile medicale alese până în prezent au dat rezultatele dorite”, se mai arată în comunicat.

Premierul a fost împuşcat miercuri în timp ce ieşea de la o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova. Un individ înarmat şi aflat într-o mulţime de oameni spre care s-a îndreptat Fico a tras cinci gloanţe către acesta, dintre care patru l-au nimerit.

Autorul tentativei de asasinat, Juraj Cintula, un bărbat în vârstă de 71 de ani, fost bodyguard la un mall şi de asemenea autor a trei cărţi de poezii, a avut în trecut legături cu grupări radicale şi a recunoscut motivaţia politică a atacului său. El a fost arestat la locul atacului şi sâmbătă a fost prezentat instanţei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel