Sari la conținut

Care este tendința infectărilor cu coronavirus. Anunț de la Ministerul Sănătății

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Care este tendința infectărilor cu coronavirus? Legat de infecția cu SARS COV 2 există și vești buner. Tendința de scadere a infectarilor cu coronavirus este evidenta. Anunțul a fost făcut de secretar de stat în Ministerul Sănătății Adriana Pistol.

3.600 de cazuri noi de Covid-19 au fost confirmate ieri, în România, în scădere față de acum o săptămână. Bucureștiul continuă să aibă cele mai multe noi îmbolnăviri, cu peste 400 de cazuri, un număr, totuși, mai mic decât cel din urmă cu șapte zile.

Care este tendința infectărilor cu coronavirus. Anunț de la Ministerul Sănătății

Tendința de scădere a infectărilor cu coronavirus este evidentă, în acest moment – a afirmat, într-o conferință de presă, medicul epidemiolog și secretar de stat în Ministerul Sănătății Adriana Pistol.

Tendință de descreștere

În săptămâna precedentă, 8 – 14 august, numărul este consistent mai scăzut față de săptămâna anterioară. Deci, se observă această tendință de descreștere. Același lucru observăm și în ceea ce privește numărul deceselor, au fost ceva mai puține față de săptămâna anterioară.

Se estimează o creștere a numărului de cazuri

Deocamdată, nu ne așteptăm la fenomene deosebite, doar cu întoarcerea din vacanțe și începerea școlilor ne putem aștepta, din nou, la o creștere a numărului de cazuri”, a declarat Adriana Pistol, potrivit RRA.

La ATI sunt internate 280 de persoane

Amintim că ieri, 16 august 2022, au fost înregistrate 3.600 de cazuri noi de COVID, depistate după 14.348 de teste. De asemenea, au fost raportate și 18 decese, dintre care 3 raportate anterior intervalului de referință, iar la ATI sunt internate 280 de persoane.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 176 persoane au fost reconfirmate.

Bilanț coronavirus, 17 august 2022

7.500 cazuri de infectări Covid-19, înregistrate în ultimele 24 de ore.

1.492 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 354 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.701 cu 274 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 274 persoane, cu 6 mai puține față de ziua anterioară. Din cei 274 pacienți internați la ATI, 243 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 476 sunt minori, 472 fiind internați în secții, cu 80 mai puțini față de ziua anterioară și 4 la ATI, cu 1 mai mult decât în ziua anterioară.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel