joi, august 18, 2022

Susanul este una dintre cele mai vechi plante cultivate din lume, de cel puțin 2000 de ani. Semințele de susan sunt excelente pentru menținerea stării optime de sănătate. Ele sunt o sursă bună de proteine, vitamina A, antioxidanți, zinc, calciu, magneziu, fosfor, potasiu.

De asemenea, conține acizi esențiali dar și fibre cu proprietăți benefice asupra stării de sănătate.

Semințele de susan se găsesc într-o gamă largă de culori. Practic, de la alb la galben, roșu la albastru, violet la negru, după conținutul lor nutritiv.

Te-ar mai interesa: 6 „toxine” extrem de periculoase: Efec...

Dacă este utilizat intern, uleiul de susan poate ajuta în caz de anemie, diareea, tulburările respiratorii sau cele  menstruale. Mai mult, semințele de susan pot reduce nivelul de colesterol din sânge, îmbunătățesc răspunsul imun al organismului și scad riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer.

Iată care sunt beneficiile semințelor de susan:

 • Pot să amelioreze tensiunea arterială, altfel spus contribuie la buna funcționare a inimii. Magneziul care se regăsește în semințele de susan contribuie la scăderea tensiunii arteriale.
 • Stimulează digestia și asigură buna funcționare a tubului digestiv.
 • Este de ajutor pacienților care au fost diagnosticați cu diabet zaharat. Sunt studii care susțin că uleiul de susan îmbunătățește eficacitatea medicamentelor antidiabetice orale la pacienții cu diabet zaharat de tip II.
 • Specialiștii susțin că substanțele din semințele de susan inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.
 • Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale semințelor de susan se referă la efectul antiinflamator și antioxidant pe care acestea îl au asupra organismului.
 • Uleiul de semințe de susan calmează arsurile în urma expunerii excesive la soare.
 • Semințele de susan negru îmbunătățesc tranzitului intestinal și tratează constipația. Ele reduc și nivelul colesterolului din sânge.
 • Gâtul inflamat sau dureri de gât pot fi ameliorate cu ajutorul uleiului de susan. Practic tot ceea ce trebuie să faci este gargară cu acesta.
 • Semințele de susan sunt foarte bune atunci când vrei să ai o dantură sănătoasă. De exemplu, se pare că ar putea ajuta în cazul în care ai fost diagnosticată cu gingivită. Trebuie doar să-ți clătești gura cu acest ulei de susan pentru a putea diminua riscul de infectare din cavitatea bucală.
 • Semințele de susan sunt bune și pentru pacienții diagnosticați cu ateroscleroză.
 • Sunt studii care spun că ar putea fi de folos și în cazul unui diagnostic de poliartrită reumatoidă. Cuprul din compoziția acestor semințe are rolul de a ameliora durerea și inflamația asociate artritei.

Există și contraindicații:

Uneori, semințele de susan pot duce la apariția unor alergii. Mai exact, sunt persoane care fac urticarie, au mâncărimi. numite persoane pot prezenta reacții alergice la semințele de susan.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private