Sari la conținut

Fractura de penis, una dintre cele mai traumatizante situații ale vieții intime. Cum poate fi evitată

disfuncția erectilă

Fractura de penis este una dintre cele mai grave consecințe ale unor poziții practicate în intimitate. Poziția ”femeia deasupra” e destul de periculoasă pentru bărbați, potrivit experților.

Conform unui studiu, această poziție riscantă este vinovată de jumătate dintre fracturile de penis care apar în timpul actului sexual. Cea mai sigură poziție pentru bărbați este clasica poziție a misionarului cu bărbatul deasupra.

Din cele 44 de cazuri de fracturi de penis, studiat în trei spitale, jumătate s-au întâmplat în timpul poziției femeia deasupra.

Fractura de penis apare atunci când organul copulator este supus unei traume în timp ce se află în stare de erecţie. Trauma constă în ruperea “căptuşelii” corpului cavernos din penis care se umple cu sânge în timpul erecţiei, potrivit site-ului AskMen. Această traumă dureroasă este adesea însoţită de un sunet ca de ruptură şi de învineţirea penisului ca urmare a ieşirii sângelui din corpul cavernos.

În aproximativ 30 la sută dintre fracturile de penis, uretra este afectată şi astfel sângele poate fi vizibil la urinare. O fractură de penis necesită îngrijire medicală de urgenţă, deoarece dacă este lăsată netratată, fractura poate duce la deformarea penisului şi la incapacitatea de a avea sau menţine o erecţie. Atunci când o fractură de penis are loc, se produce o ruptură în corpul cavernos, căptuşeala cilindrică a penisului. Corpul cavernos conţine ţesuturi erectile asemănătoare cu un burete, care menţin aproape tot sângele în timpul unei erecţii.

Fracturile de penis sunt destul de rar întâlnite, însă reprezintă o realitate. Deşi numele de “fractură” este inexact atunci când vorbim despre organul copulator masculin, care nu are oase, sunetul produs în timpul traumei, durerea, umflarea şi învineţirea imediată a zonei sunt manifestări întâlnite în cazul unor fracturi normale. Atunci când apare sânge la nivelul uretrei este semn că aceasta este afectată, ceea ce sugerează existenţa unui tip mai sever de fractură care necesită intervenţie chirurgicală.

Cum apar fracturile de penis?

Fracturile penisului apar atunci când penisul loveşte, în timpul actului sexual, osul pubian sau perineul partenerei. Alte situaţii care rezultă cu o fractură de penis apar atunci când bărbatul se grăbeşte să se îmbrace deşi penisul este încă în erecţie, sau atunci când, în timpul somnului, bărbatul se răsuceşte în pat având o erecţie. În ceea ce priveşte poziţiile sexuale care duc la apariţia fracturii, cele mai întâlnite situaţii de fractură de penis sunt acelea în care partenera stă deasupra. Potrivit medicilor urologi, persoanele care au suferit o astfel de traumă a organelor genitale trebuie să se prezinte imediat la medic deoarece, astfel de fracturi nu se tratează cu gheaţă sau cu unguente.

Analiză pentru stabilirea gravităţii traumei

Adesea, în urma unei fracturi, penisul capătă o formă de “S”. În timpul controlului medical se va observa acumularea unui cheag de sânge la locul rupturii. Pentru a se vedea cât de gravă este trauma suferită, se poate realiza o cavernografie, o radiografie a sinusului cavernos realizată cu o substanţă radioopace. Cea mai bună opţiune de tratare a fracturilor de penis este chirurgia, studiile arătând că în majoritatea cazurilor după chirurgie pacienţii au putut avea erecţii normale.

După o fractură de penis, 90 la sută dintre bărbaţi nu întâmpină nicio problemă în a întreţine relaţii sexuale normale, însă cinci la sută prezintă o uşoară curbare a penisului. În funcţie de severitatea afecţiunii medicii recomandă momentul propice în a relua activitatea sexuală. Cu toate acestea, nu încercaţi să întreţineţi relaţii sexuale la mai puţinde şase săptămâni de la evenimentul traumatic.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel