Sari la conținut

Care sunt vitaminele pe care trebuie să le luați în funcție de vârsta dumneavoastră

Vitaminele sunt un grup de substanțe care sunt necesare pentru funcționarea normală a celulelor, pentru creștere și dezvoltare, potrivit Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină din SUA.

Din acest motiv, organizația non-profit Banner Health a dezvăluit care sunt vitaminele care trebuie luate în funcție de vârstă:

10 – 19 ani

Calciu cu vitamina D: Calciul este un mineral care se găsește în multe alimente, iar organismul are nevoie de el pentru a menține oasele puternice, însă vitamina D este un nutrient necesar pentru sănătate, deoarece ajută organismul să absoarbă calciul, potrivit National Institutes of Health (NIH).

vitamina a
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

20 – 30 de ani

Calciul trebuie consumat în continuare împreună cu vitamina D și, în plus, cu vitamina B12, deoarece este un nutrient care ajută la menținerea sănătății neuronilor și a sângelui. De asemenea, contribuie la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN), materialul genetic prezent în toate celulele. De asemenea, ajută la prevenirea anemiei megaloblastice, o afecțiune a sângelui care provoacă oboseală și slăbiciune, potrivit Institutului.

Care sunt vitaminele pe care trebuie să le luați în funcție de vârsta dumneavoastră

40 de ani și peste

Aportul de vitamina D trebuie urmat de vitamina B12 plus acid folic și vitaminele A, C și E.

Acidul folic sau acidul folic este o vitamină B care este prezentă în mod natural în multe alimente și este folosită de organism pentru a produce celule noi.

„Vitamina A este importantă pentru o vedere normală, pentru sistemul imunitar și pentru reproducere. În plus, vitamina A ajută inima, plămânii, rinichii și alte organe să funcționeze corect”, a explicat institutul.

Vitamina C îmbunătățește absorbția fierului din alimentele vegetale și contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar pentru a proteja organismul împotriva bolilor.

Vitamina E acționează ca un antioxidant, iar organismul are nevoie de vitamina E și pentru a stimula sistemul imunitar, astfel încât acesta să poată lupta împotriva bacteriilor și virușilor invadatori.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.