Categories: Stil de viaţă

Carnea recomandată de nutriționiști. Beneficiile consumului acestui tip de carne

Carnea care ajută la refacerea țesuturilor și este bună inclusiv pentru cei care au suferit operații și sunt în convalescență. Valoarea nutrițională a mielului este impresionantă.

Aceasta conține o gamă largă de substanțe nutritive benefice, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. De asemenea, mielul are cel mai mare conținut de acizi grași Omega 3. Nu în ultimul rând, carnea de miel conține vitaminele B12, B3, B5, K, B6, E dar și minerale precum sunt zincul, seleniul, fosforul, potasiu, cupru, magneziu, sodiu, calciu, mangan.

Este o carne care ajută la refacerea țesuturilor, este bună inclusiv pentru cei care au suferit operații și sunt în convalescență. Totodată, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare dar și a anemiei, grației cantității mari de fier pe care o conține.

Iată care sunt beneficiile pe care le aduce sănătății carnea de miel: 

  • Mielul este extrem de bogat în proteine de înaltă calitate.
  • Conține cantități mari de grăsimi sănătoase, are mai mult Omega 3 decât majoritatea preparatelor din carne, în plus are și un nivel ridicat de acird oleic.
  • Mielul conține cantități mari de creatină, un compus care ajută la îmbunătățirea performanțelor sportive.
  • Previne instalarea bolilor cardiace dar și a anemiei, deoarece este bogat în fier.
  • Complexul de vitamine B din carnea de miel ajută la metabolizarea proteinelor, carbohidraților și grăsimilor.
  • Carnea de miel poate crește imunitatea dobândită.
  • O porţie de 100 de grame de carne de miel are 38% din necesarul zilnic de zinc. Iar conținut bogat de zinc pe care îl conține această carne face ca rănile să se vindece mult mai ușor.
  • Sunt studii care arată că acest tip de carne poate să îmbunătățească acuitatea vizuală.

Nutriționiștii susțin că ideal este să gătești mielul la cuptor, la grătar. De asemenea, nu încerca să combini carnea de miel cu pâine, paste, mămăligă sau cartofi deoarece va deveni greu de digerat. Cel mai bine este să mănânci mielul cu legume la grătar.

Recent Posts

Cum recunoști o minciună și cum să te protejezi de mincinoși. Semne care te ajută să descoperi și cei mai mari maeștri ai înșelăciunii

Cum recunoști o minciună și cum să te protejezi de mincinoși. Într-o lume ideală, fiecare…

26 de minute ago

Semnele mai puțin cunoscute ale cancerului de ficat. Cum să le recunoști și să acționezi rapid

Semnele mai puțin cunoscute ale cancerului de ficat. Cancerul de ficat este una dintre cele…

56 de minute ago

Fasolea este ieftină și versatilă, cât de bună este pentru sănătate

Fasolea este ieftină și versatilă. Din acest motiv nu este surprinzător faptul că fasolea și…

o oră ago

Cum se simt durerile facerii. Tehnici de gestionare a durerii în timpul travaliului

Durerile facerii, cunoscute și sub numele de contracții, sunt un semnal că trupul unei femei…

o oră ago

Horoscop Alina Bădic pentru Săptămâna Mare. Revelații și atenționări karmice

Horoscop 28 aprilie- 4 mai. Astrologul Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru Săptămâna Mare,…

2 ore ago

Poți să scapi de burtă în șase zile

Poți să scapi de burtă în șase zile dacă respecți aceste reguli, promit specialiștii.  Știi…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian