luni, august 8, 2022

Deși experții în sănătate încearcă să estimeze sfârșitul pandemiei, acest lucru este influențat de evoluția situației epidemiologice și, de asemenea, succesul eforturilor comune de a combate răspândirea virusului. Cu toate acestea, se pare că suntem tot mai aproape de relaxarea măsurilor și, implicit, revenirea la normalitate.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus că nu poate oferi o dată exactă, acest lucru fiind imposibil de știut. Susține, însă, că acest lucru depinde de mulți factori, în special de campania de vaccinare.

Te-ar mai interesa: Atenție! Frica de boală atrage boală. Pune în apli...

Cât de aproape suntem de sfârșitul pandemiei?

Mihăilă a fost întrebată, astăzi, la Prima TV, cât de aproape este România de finalul pandemiei și a spus că ar fi foarte bine dacă am putea ști că în 5 iunie s-ar termina, însă nu acest lucru nu poate fi știut.

„Aş vrea să vă dau o dată exactă. Ar fi foarte bine să ştim că din 5 iunie pandemia se termină şi noi putem reveni la viaţa de dinainte. Din păcate, răspunsul la această întrebare nu poate fi atât de exact.

Depinde de virus, depinde de noi, depinde de autorităţi, depinde de o sumedenie de lucruri. Dar dacă toate lucrurile se aşează aşa cum trebuie, adică dacă ne vaccinăm, dacă până când ne vaccinăm continuăm să respectăm măsurile de protecţie, pandemia se va finaliza cât de curând”, a răspuns ministrul Sănătăţii.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: 10 alimente de post care NU îngrașă...

Ministrul a precizat că cu cât se vaccinează mai mulţi oameni, cu atât mai repede se va termina pandemia.

„Vaccinarea protejează mai ales pentru formele severe de boală. Are un grad mai redus de protecţie pentru formele asimptomatice sau formele uşoare de boală, ceea ce implică că, dacă după vaccinare totuşi contractăm virusul, riscăm într-o măsură mică – e adevărat – să transmitem mai departe celorlalţi.

Te-ar mai interesa: Ruby a ajuns de urgență la spital în fibrilații. „...

Atunci e important ca pe lângă vaccinare, până când ne vom afla într-un grup de oameni care sunt toţi vaccinaţi, să continuăm să păstrăm mască”, a mai spus ministrul Mihăilă, potrivit Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private