Sari la conținut

Cât de des ar trebui să speli prosoapele și când este cazul să cumperi unele noi

Cât de des ar trebui să speli prosoapele
sursa foto: unsplash
Cât de des ar trebui să cumperi prosoape noi?

Oamenii au un număr impresionant de 19 milioane de celule de piele și 650 de glande sudoripare și există un singur obiect de baie care este folosit zilnic asupra lor – prosoapele de baie.

Baia este, fără îndoială, cea mai importantă încăpere din casă pentru a menține curățenia, deoarece dacă nu se face acest lucru ar putea duce la dezvoltarea de bacterii și mucegai.

Nespălarea regulată a prosoapelor ar putea duce la creșterea bacteriilor, precum și la probleme ale pielii, cum ar fi erupții cutanate, infecții fungice și pete.

Mai mult, cu cât prosoapele nu sunt spălate mai mult timp, cu atât sunt mai puțin eficiente în a vă usca corpul și părul.

Ținând cont de acest lucru, retailerul online de produse pentru baie Victoria Plum a făcut echipă cu expertul în curățenie Sarah Dempsey de la MyJobQuote.co.uk pentru a dezvălui cât de des ar trebui spălate prosoapele și când ar trebui înlocuite.

Citeste si:

Cât de des ar trebui să vă spălați prosoapele?

Sarah a spus că este recomandat să vă spălați prosoapele „după trei utilizări”. Ea a continuat: „Desigur, le puteți spăla mai des, dar, în general, acest lucru ar trebui să fie suficient.

„Deși este posibil să nu vedeți murdăria de suprafață pe prosoapele dvs., acestea absorb transpirația, mirosul corpului și celulele pielii – toate acestea pot provoca dezvoltarea bacteriilor pe material.”

Expertul în curățenie a declarat că prosoapele de mână, care pot acumula murdărie și mirosuri neplăcute mai repede, vor trebui spălate mai des.

Aceasta vine după ce o nouă cercetare realizată de Showers to You a dezvăluit că aproape două milioane de britanici își spală prosoapele de baie doar o dată pe an.

De asemenea, cercetarea a constatat că o treime dintre britanici au recunoscut că își spală prosoapele doar „o dată la trei luni”, ceea ce reprezintă aproximativ 17 milioane de persoane.

Cât de des ar trebui să speli prosoapele
sursa foto: unsplash

Cât de des ar trebui să cumpărați prosoape noi?

Când să înlocuiți prosoapele depinde de calitatea și starea prosopului în cauză.

Cu toate acestea, Sarah a spus că, în general, se recomandă ca britanicii să își înlocuiască prosoapele „la fiecare doi-trei ani”.

Ea a spus: „De obicei, vă puteți da seama dacă prosoapele au ajuns la sfârșitul duratei de viață, deoarece este posibil să nu mai fie moi sau la fel de absorbante ca înainte.”

Dacă un prosop este mucegăit, chiar și după ce a fost spălat, acesta poate fi un semn că trebuie înlocuit.

Un alt semn că un prosop trebuie înlocuit este subțierea țesăturii și înfrățirea.

Unii experți sugerează că proprietarii de locuințe ar trebui să păstreze un prosop timp de maximum cinci ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.