Sari la conținut

Câte contacte intime sunt normale în cuplurile care locuiesc împreună

Cât de frecvent este contactul intim într-o relație de lungă durată. Din multe motive, majoritatea eronate, muți dintre noi măsurăm calitatea vieții intime prin frecvența actului în sine. În relații de lungă durată și căsătorii, acceptăm că frecvența începe să scadă o dată cu trecerea timpului. Totuși, ne este rușine și ne este greu să vorbim despre acest aspect cu prietenii noștrii – care probabil experimentează aceleași sentimente.

Adevărul este că, pentru cuplurile care locuiesc împreună, nu există  o cifră care să definească normalitatea sau calitatea vieții intime.

Avem mărturiile mai multor cupluri care ne împărtășesc cât de frecvent este contactul intim cu partenerul de viață și modul în care acest lucru se poate schimba în timp, datorită unor factori ce ne afectează dorințele și energia intimă.

Cât de frecvent este contactul intim într-o relație de căsnicie?

  1. ”Eu cu soția mea avem uneori și câte trei săptămâni fără nici un contact intim și nici măcar nu realizăm. În alte săptămâni se întâmplă să avem un contact intim chiar și de două ori pe zi. Într-adevăr variază în funcție de cât de ocupați suntem și de starea noastră de spirit.”
  2. „Nu există nimeni normal, iar căsătoria, copiii, viața în sine, îți poate complica viața intimă mai mult decât crezi și acest lucru este perfect normal. Am avut momente când au trecut săptămâni, fără să ne dăm seama ce se întâmplă. Fiecare căsătorie trece prin anumite faze. Este ușor pentru un tânăr de 20 de ani să spună – Dacă viața intimă nu este așa cum ți-o dorești, părăsești-o.- nu este chiar așa de simplu. Pentru mine, atâta timp cât ambele părți fac un efort pentru cealaltă persoană să fie fericită și se fac compromisuri, atunci aceasta este cheia fericirii.”
  3. „Eu și partenerul meu suntem două personalități similare, cu comportamente similare și rupem această similaritate, când unul dintre noi devine conștient de acest lucru și / sau își dorește ceva cu adevărat. Cred că dacă există suficientă comunicare, nu au cum să se fie probleme. De multe ori mă întreb cum funcționează lucrurile la alții, întrucât în cazul meu, dacă au trecut două săptămâni fără să avem un contact intim, devin anxioasă.”
  4. „ În perioada anilor ”20 contactul intim dintre mine și soția mea era de șapte zile pe săptămână, uneori chiar și dimineața și seara. Lucurile s-au schimbat un pic când am pășit pragul vârstei de 30 de ani și am început să avem în viața noastră copii. Încă mai avem contact intim de două ori pe săptămână, și chiar de mai multe ori când mergem în vacanțe.”
  5. „Am 27 de ani și sunt împreună cu iubitul meu de trei ani și jumătate, iar de doi și jumătate locuim împreună. Deși libidoul meu este mai mare decât al lui, am ajuns într-un ritm în care contactul intim dintre noi are loc poate o dată la două-trei săptămâni. Mi-aș dori să fie mai des, dar stresul cu munca și mutarea într-un loc nou a fost un factor de stres, provocând un impact asupra vieții noastre intime.”
  6. „Eu și prietena mea suntem împreună de trei ani și ne-am mutat împreună de un an. Avem contact intim cinci zile pe săptămână. Amândoi avem libidoul ridicat și nu ne-am pierdut din pasiunea de la început. În permanență încercăm lucruri noi și vorbim despre aceste aspecte.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.