joi, august 18, 2022

Cât de periculoși sunt pentru sănătate colecția de microbi din intestinul tău?  Poate părea o chestie de coșmar, dar această colecție de microbi este de fapt o necesitate pentru sănătate, spun experții.

3 moduri de a-ți îmbunătăți sănătatea prin intermediul microbiomului tău intestinal

Numit microbiom, acesta este format din milioanele de organisme care trăiesc în noi și pe noi, a declarat Elizabeth Corwin, vice-decan pentru cercetare strategică și inovatoare la Școala de Nursing a Universității Columbia. Iar un microbiom sănătos este o parte crucială a unei bune sănătăți.

Te-ar mai interesa: Fructe cu ”puteri miraculoase” asupra organismului...

Microbii din intestin influențează sistemul imunitar și ajută la sintetizarea unor vitamine importante în intestinul nostru, a mai adăugat Corwin.

Aceste organisme oferă, de asemenea, protecție, pot ajuta la vindecarea rănilor, pot distruge agenții patogeni răi și pot ajuta anumite medicamente să funcționeze mai bine, a declarat Sheena Cruickshank, profesor în cadrul diviziei de infecții, imunitate și medicină respiratorie de la Universitatea din Manchester, în Marea Britanie.

Îngrijirea microbiomului poate ajuta în cazul multor afecțiuni, inclusiv alergii, astm și boli autoimune, mai spune Cruickshank, potrivit CNN.

Te-ar mai interesa: 6 „toxine” extrem de periculoase: Efec...

De unde începeți? Cum puteți obține un microbiom mai bun?

„Ceea ce înțelegem cu adevărat prin microbiom bun este un microbiom divers”, a spus Cruickshank. „O mulțime de boli tind să fie asociate cu o lipsă de varietate”.

Experții au împărtășit modalități ușoare de a obține mai multă varietate microbiană în viața ta.

Ce părere aveți de un câine? Căutați o scuză pentru a adopta un câine?

Studiile arată că animalele de companie își împărtășesc microbiomul cu gospodăria, a spus Corwin. S-a demonstrat că a crește cu un câine reduce șansele de a dezvolta astm și alergii, a spus Cruickshank.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

Iar îngrijirea unui animal de companie este o modalitate plăcută de a face schimb de bacterii, a adăugat ea. Simplul fapt de a avea animale în preajmă poate ajuta.

„Avem, de asemenea, un microbiom în casele noastre și în aerul din jurul nostru”, a spus Cruickshank. „S-a sugerat că microbiomii din mediul rural au un pic mai multă varietate și ar putea fi mai buni pentru sănătatea noastră pulmonară”.

Te-ar mai interesa: 19 august, zi de mare sărbătoare pentru creștinii ...

Ne pare rău pentru oamenii cu pisici, dar Corwin. Câinii par a fi cel mai util animal de companie pentru microbiom.

Ce zici de probiotice?

Poate. Probioticele sunt adesea primul lucru la care ne gândim atunci când vorbim despre sănătatea intestinelor, dar dovezile cu privire la cât de eficiente sunt acestea sunt amestecate, a spus Cruickshank.

Acestea sunt adesea recomandate după un antibiotic pentru a reface bacteriile bune care pot fi ucise alături de cele rele cu ajutorul medicamentelor.
Unele studii arată că acestea pot ajuta puțin, dar altele arată că probioticele nu sunt atât de eficiente pe cât mulți cred, a spus ea.

Te-ar mai interesa: Horoscop 19 august 2022. Astrolog: Păzește-ți spat...

Dieta variată

Un alt factor important este o dietă bogată în fibre și cât mai variată este importantă pentru un microbiom sănătos, au spus experții.

Microbiota iubește alimentele cu multe fibre, cum ar fi fructele și legumele, a spus Corwin. Fibrele nu sunt bine digerate în stomac și tind să fie descompuse mai mult de către microorganisme, iar acestea se deplasează prin intestin, a adăugat ea

Alimentele fermentate pot fi de ajutor, deoarece acestea vă oferă adesea bacterii vii, a spus Cruickshank. Dar, deși unele studii au demonstrat eficiența, este complicat să știi cu siguranță dacă vei obține bacterii utile din alimentele fermentate pe care le consumi, deoarece loturile pot varia foarte mult.

Cruickshank a spus că își face griji în legătură cu microbiomul persoanelor care își limitează alimentația, fie din cauza unei diete restrictive, fie pentru că se bazează pe alimente bogate în grăsimi, dar convenabile.

„Dacă aveți o dietă variată, cu multe fructe și legume, aceasta îi oferă o mulțime de lucruri diferite pe care să le ronțăie și de care să se bucure”, a spus Cruickshank. „Cel mai simplu lucru pe care îl putem face este să avem o dietă bună și echilibrată.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private