Sari la conținut

Cât de repede trebuie să mânânci ca să te simți sătul

Unul dintre secretele pentru a mânca în fiecare zi o masă care să te facă să te simți sătul este să mânânci încet. Adesea, sfatul mamei, de tipul mânâncă încet nu erau de pomană.

Cercetătorii au descoperit că oamenii care savurează mâncarea și mânâncă mai încet, se simt mai plini după masă și au impresia că au mâncat mai mult decât au avut în farfurie. Acest lucru previne porțile duble și gustările nenumărate și efectul indirect, îngrășarea.

Experimentul menit să demonstreze acest lucru a fost realizat în următorul fel – cercetătorii au rugat un grup de tineri să mânânce supă de roșii cu paiul la diferite viteze. După aceea, aceștia au fost interogați despre cât de plini s-au simțit după masă.

Cercetătorii îi sfătuiesc pe cei care vor să slăbească că trebuie să mestece mai încet și să se bucure de mâncare, pentru a permite hormonilor din stomac, în special leptina să își facă treaba. Aceștia trimit semnale către creier când sunt stimulați îndeajuns.

A.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel