luni, martie 20, 2023

E bine să mănânci fructe dimineața? Fructele sunt bogate în minerale, vitamine și antioxidanți În timp ce nutriționiștii din întreaga lume sunt în favoarea aportului de 3 porții de fructe pe parcursul zilei, mai mulți nutriționiști și studii au stabilit, de asemenea, cel mai bun moment a consuma fructe, astfel încât să ne bucurăm de potențialul lor maxim.

Consumul de fructe ca unul dintre primele lucruri consumate dimineața pe stomacul gol, împreună cu un pahar de apă, se află în topul graficului. În cartea Healing Foods, fructele ca mic dejun au fost promovate ca un mod sănătos de a începe ziua.

Te-ar mai interesa: Mesajul unui fost preot despre postul zilelor noas...

„Fructele sunt o sursă de antioxidanți care ajută la eliminarea din corp a celulelor care dăunează radicalilor liberi și la suprimarea inflamației”.

Stimulează metabolismul

Fructele sunt cel mai ușor de digerat alimente pe care le poți consuma. De aceea, sunt extrem de benefice pentru organism și pot fi consumate fără probleme de dimineață.

Consumul lor la prima oră a dimineții crește rata metabolismului pentru tot parcursul zilei. Acest proces este realizabil datorită afluxului de zaharuri naturale din fructe.

Corpul tău are mare nevoie de zaharuri naturale din fructe imediat după ce te-ai trezit. Încearcă să schimbi ceașca de cafea cu o farfurie de bunătăți naturale. În plus, pot fi consumate într-un smoothie care îți va menține creierul agil și plin de energie.

Te-ar mai interesa: Medic român celebru în SUA: Niciun medicament din ...

Consumul de fructe între mese este, de asemenea, văzut ca un obicei bun, deoarece este momentul în care digestia este rapidă și, de asemenea, diferite enzime sunt secretate și utilizate de sistem pentru a digera fructele. Dacă fructele sunt consumate între mese sau pe stomacul gol, există o procesare mai bună a tuturor nutrienților, a fibrelor și a zaharurilor simple din organism.

Când se mănâncă fructele înainte sau după masă?

Dacă nu aveţi probleme cu stomacul, indicat este să consumaţi fructele înainte de masă, astfel nutrienţii vor fi absorbiţi mai bine de organism.

Te-ar mai interesa: Alertă OMS: O femeie moare la fiecare două minute ...

În cazul celor care vor să dea jos câteva kilograme, fructele ar trebui consumate tot înainte de masă pentru a scădea senzaţia de foame.

Persoanele care au probleme digestive precum gastrită sau ulcer ar trebui să mănânce fructele după masă pentru a nu creşte aciditatea în stomac.

Iată câteva sfaturi despre cum să mâncaţi corect fructele pentru a avea parte de cât mai multe beneficii:

Te-ar mai interesa: Costurile tratamentelor pentru cancer vor atinge c...

–         mâncaţi fructele pe stomacul gol, astfel nutrienţii vor fi absorbiţi mai uşor în organism

–         după ce aţi mâncat fructe aşteptaţi cel puţin 30 de minute înainte să consumaţi alte alimente

–         dacă preferaţi să consumaţi fructele după masă, aşteptaţi aproximativ 3 ore până să le mâncaţi după ce aţi luat masa

–         încercaţi să mâncaţi fructe dimineaţa pentru ca nivelul de zahăr din sânge să crească uşor, nu brusc

Te-ar mai interesa: Dr. Adina Alberts: TOP 6 alimente care alungă anxi...

–         nu mâncaţi fructele împreună cu alte alimente

–         încercaţi să consumaţi întotdeauna fructe proaspete

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private