duminică, aprilie 2, 2023

Noii îndulcitorii cu puține calorii, precum stevia și siropul de agave sunt derivați din substanțe naturale, spre deosebire zaharină și aspartam , așa că sunt oarecum mai sănătoși.
”Unii dintre acești îndulcitori naturali sunt relativ noi, așa că nu au fost studiați la fel de mult ca zahărul și îndulcitorii artificiali. Și, deși v-ați aștepta ca un produs natural să nu conțină nimic artificial, unii dintre îndulcitori au fost supuși unor pocese de prelucrare chimică”, a declarat Barry Popkin, profesor de nutriție la Școala de Sănătate Publică de la Universitatea Nord Carolina.

Te-ar mai interesa: Simptomele și cauzele circulației deficitare în or...

Potrivit Agentției americane pentru reglementare în domeniul alimentelor și produselor farmaceutice (FDA), majoritatea îndulcitorilor naturali sunt considerați mai siguri decât aspartamul și zaharina, despre care se afirmă că ar putea crește riscul de cancer.

Ajută la slăbit?
Cu excepția siropului de agave, noii îndulcitori conțin foarte puține calorii, asa că ar fi putea fi o modalitate foarte bună de a reduce aportul zilnic de calorii. Însă nu există nicio cercetare care să arate că îndulcitorii influențează procesul de pierdere în greutate.

Un lucru este sigur, însă nenumărate studii au arătat că zahărul este un factor de risc major nu doar pentru obezitate, dar și pentru bolile de inimă, inflamație și alte boli cronice, așa că ar fi indicat să nu exagerați cu dulciurile.

Te-ar mai interesa: Aceste pastile curăță și detoxifică ficatul, elimi...

”Dacă nu vă puteți abține de la dulciuri, ar fi mai bine să optați pentru îndulcitorii naturali și să evitați zahărul”, spune medicul Cindy Fitch.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private