Categories: Ştiri sănătate

Cât de siguri sunt îndulcitorii naturali?

Noii îndulcitorii cu puține calorii, precum stevia și siropul de agave sunt derivați din substanțe naturale, spre deosebire zaharină și aspartam , așa că sunt oarecum mai sănătoși.
”Unii dintre acești îndulcitori naturali sunt relativ noi, așa că nu au fost studiați la fel de mult ca zahărul și îndulcitorii artificiali. Și, deși v-ați aștepta ca un produs natural să nu conțină nimic artificial, unii dintre îndulcitori au fost supuși unor pocese de prelucrare chimică”, a declarat Barry Popkin, profesor de nutriție la Școala de Sănătate Publică de la Universitatea Nord Carolina.

Potrivit Agentției americane pentru reglementare în domeniul alimentelor și produselor farmaceutice (FDA), majoritatea îndulcitorilor naturali sunt considerați mai siguri decât aspartamul și zaharina, despre care se afirmă că ar putea crește riscul de cancer.

Ajută la slăbit?
Cu excepția siropului de agave, noii îndulcitori conțin foarte puține calorii, asa că ar fi putea fi o modalitate foarte bună de a reduce aportul zilnic de calorii. Însă nu există nicio cercetare care să arate că îndulcitorii influențează procesul de pierdere în greutate.

Un lucru este sigur, însă nenumărate studii au arătat că zahărul este un factor de risc major nu doar pentru obezitate, dar și pentru bolile de inimă, inflamație și alte boli cronice, așa că ar fi indicat să nu exagerați cu dulciurile.

”Dacă nu vă puteți abține de la dulciuri, ar fi mai bine să optați pentru îndulcitorii naturali și să evitați zahărul”, spune medicul Cindy Fitch.

Recent Posts

Bucureştenii au înroşit liniile de urgenţă de la salvare

Peste 6.500 de persoane au apelat la Serviciul de ambulanţă Bucureşti - Ilfov în minivacanţa…

10 minute ago

De ce este greșit să ne urăm „Paște Fericit”? Un celebru filolog explică cum ar trebui să ne transmitem urări în aceste zile de sărbătoare

Sărbătorile pascale 2024 sunt un bun prilej pentru a transmite celor dragi, care nu sunt…

30 de minute ago

Cât timp este recomandat să păstrezi salata de boeuf în frigider? Marea greșeală a românilor care ajung să se confrunte cu intoxicație alimentară

Salata de boeuf este unul dintre principalele preparate care se găsește pe mesele românilor în…

50 de minute ago

Astăzi începe Săptămâna Luminată, moment în care se deschid Porție Raiului. Tradiții și superstiții în Săptămâna Luminată, pentru a avea noroc tot anul

Săptămâna Luminată este săptămâna care urmează Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Pentru creștinii ortodocși, Săptămâna…

o oră ago

HOROSCOP: Patru ZODII cu lipici la BANI în luna MAI 2024. Atrag NOROCUL ca un magnet!

Dacă vă întrebați ce rezervă viitorul imediat apropiat nativilor, astrele spun că patru zodii vor…

2 ore ago

Cine NU ar trebui să consume brânză. Ce boli pot fi agravate

Deşi este consumază de multe persoane, brânza este o sursă de grăsimi saturate și colesterol…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic