Cât de tare este afectată inima de lipsa somnului

Cercetarea publicată în European Heart Journal a urmărit mai mult de 50.000 de persoane timp de 11 ani și a scos în evidență faptul că cei care nu dorm suficient sunt mai predispuși la insuficiență cardiacă, o afecțiune care apare atunci când inima nu mai pompează suficient sânge în artere.

,,Atunci când ne confruntăm cu insomnia, organismul eliberează hormonul stresului care poate avea un efect negativ asupra inimii, explică dr. Laugsand autorul studiului.

 Insuficiența cardiacă este o afecțiune care se înrăutățește în timp. La început, corpul încearcă să compenseze capacitatea scăzută de pompare a inimii prin: reținerea sării și a apei, pentru a crește cantitatea de sânge în fluxul sangvin, prin creșterea volumului de muncă depus de inimă și prin creșterea dimensiunilor inimii. În cele din urmă, aceste încercări de compensare ale corpului nu fac decât să înrăutățească afecțiunea.

Simptomele insuficienței cardiace includ: respirație scurtă și frecventă, oboseală, leșin, amețeală, tuse uscată, creșterea bruscă în greutate, greață, balonare.

 

Recent Posts

Cât timp este recomandat să păstrezi salata de boeuf în frigider? Marea greșeală a românilor care ajung să se confrunte cu intoxicație alimentară

Salata de boeuf este unul dintre principalele preparate care se găsește pe mesele românilor în…

18 secunde ago

Astăzi începe Săptămâna Luminată, moment în care se deschid Porție Raiului. Tradiții și superstiții în Săptămâna Luminată, pentru a avea noroc tot anul

Săptămâna Luminată este săptămâna care urmează Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Pentru creștinii ortodocși, Săptămâna…

20 de minute ago

HOROSCOP: Patru ZODII cu lipici la BANI în luna MAI 2024. Atrag NOROCUL ca un magnet!

Dacă vă întrebați ce rezervă viitorul imediat apropiat nativilor, astrele spun că patru zodii vor…

40 de minute ago

Cine NU ar trebui să consume brânză. Ce boli pot fi agravate

Deşi este consumază de multe persoane, brânza este o sursă de grăsimi saturate și colesterol…

o oră ago

Primul SEMN al cancerului de sân NU este întotdeauna un nodul!

În timp ce multe femei se îngrijorează şi apelează la medicul de familie după ce…

o oră ago

Alina Bădic, horoscop 6- 11 mai: vești senzaționale pentru nativi! În destinul lor intervin MARILE SCHIMBĂRI așteptate de o viață întreagă!

Alina Bădic a prezentat horoscopul pentru săptămâna 6- 11 mai, anunțând marile schimbări din destinul…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic