miercuri, septembrie 28, 2022

Pacienții din ATI se confruntă cu lipsa oxigenului din plămâni, iar hrănirea unui astfel de pacient poate fi o adevărată provocare după cum explică medicul Amin Zahra.

„Avem o pacientă de 35 de ani cu două stopuri cardiace, fară boli asociate în afară de obezitate. Asta e principala problemă că ei ajung foarte târziu la spital, s-a tratat singură acasă 2 săptămâni.

Cele mai multe decese au și boli asociate.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Acesta e singurul supliment pe ...

Media de vârstă este 40-45 de ani. O porție de mâncare durează 2-3 ore pentru că după o lingură trebuie să mai așteptam 5 minute, pentru că se desaturează foarte repede. Un pacient nu știu dacă rezistă câteva minute fără mască.

Devin disperați, cer ajutor. Să primești apa cu seringa, hrana în 2-3 ore, nu cred că e ceva ce și-ar dori orice om vreodată.

Li se usucă gura foarte repede. Sunetul asta pe noi ne termină psihic, vă dați seama pe ei cu masca aia zile întregi” ne-a spus medicul ATI Amin Zahra.

Un medic de la Spitalul Colentina din Capitală spune că situația din secțiile ATI ar fi fost mult mai simplă acum, dacă pacienții ajunși în stare gravă în unitățile medicale nu s-ar fi gândit că devin „cobai” și s-ar fi vaccinat împotriva Covid-19. „Mă gândesc la toți cei ce sunt acum în ATI la noi. Familiile lor caută tot felul de „pile”, ne sună disperați. Oare acum cred în medici?”, este mesajul medicului Laura Zarafin.

Te-ar mai interesa: Oamenii de știință au descoperit ce provoacă Alzhe...

„Mă gândesc la toți cei ce sunt acum în ATI la noi. Nevaccinați. Care nu cred în vaccin, mulți nu cred nici în medici. Familiile lor caută tot felul de <pile>, ne sună disperați să ne întrebe dacă să facă rost de tocilizumab! Mă întreb – oare acum cred în medici ? Nu era mai simplu să se vaccineze?”, este mesajul transmis de medicul primar ATI, Lara Zarafin, de la Spitalul Colentina.

Te-ar mai interesa: Băutura din plante cu 5 ingrediente pe care o poți...

Medicul s-a adresat și celor care spun că nu vor să se vaccineze, pentru că nu sunt „cobai”.

„Cobaii au fost cei 40.000 de voluntari pe care s-au făcut testele și personalul medical din lumea întreagă, căci ei au fost vaccinați primii. Există deja peste 6 miliarde de doze de vaccin anti Covid administrate și peste 3 miliarde de oameni vaccinați. Cum să mai spui că ești cobai?”, mai spune Laura Zarafin, potrivit Mediafax.

Te-ar mai interesa: Poți simți asta? Două senzații în picioarele tale ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private