sâmbătă, septembrie 25, 2021

Cât e normal să dureze contactul intim. Mai multe anchete recente au aratat ca tinerii nu mai au timp sa intretina relatii intime. In consecinta, cuplurile apeleaza tot mai frecvent la fertilizarea in vitro, pentru a concepe un copil in loc sa petreaca mai mult timp impreuna.

Conform unei anchete realizate de Durex, britanicii petrec 22,5 minute cu preludiul. Ceea ce este fascinant este ca, in timp ce barbatilor le sunt suficiente intre 3 si 8 secunde pentru a realiza o erectie, femeile au nevoie de 21 de minute de contact oral pentru a ajunge intr-o stare optima. Daca scadem acest timp din timpul de preludiu, iata ca raman 1,5 minute (90 de secunde) ca sa ne tragem sufletul si sa admiram peisajul.

Cât e normal să dureze contactul intim

Intr-un studiu olandez s-a stabilit ca barbatul tipic rezista 7 minute si 37 de secunde in timpul unui contact intim. Este un progres remarcabil fata de anul 1948, cand Kinsey a descoperit ca 75% dintre barbati ajung la climax dupa 2 minute de la penetrare si a considerat ca asa e normal.

Totusi, el a facut observatia ca “ar putea fi nesatisfacator pentru o sotie inhibata sau avand in mod natural un grad mai scazut de raspuns”. Tot Kinsey a mai constatat ca femeile aveau nevoie de 10 pana la 20 de minute pentru a atinge punctul culminant.

Discrepante intre femei si barbati exista si in ceea ce priveste durata climaxului: 5-8 secunde pentru femei; 3-5 secunde pentru barbati. Sperma ejaculata cu o viteza de 45 km/ora are nevoie de 5 milisecunde ca sa ajunga la colul uterin.

Barbatul occidental mediu are relatii intime de 119 ori pe an. Cate din aceste contacte sunt inghesuite in vacanta sau in calatorii de afaceri numai Dumnezeu stie! Raportate la intregul an, asta inseamna ceva mai mult de 2 acte intime pe saptamana.

Daca un cuplu doreste sa conceapa pe cai naturale, trebuie sa intretina relatii intime de doua sau trei ori pe saptamana si sa rezerve in acest scop 13,67 minute pentru stilul “fast-food”, 36,17 minute pentru stilul “tihnit” sau 48,3 minute pentru stilul “ospat”. Daca tinerii au timp pentru profesie, fitness, cumparaturi, petreceri si televizor, ar trebui sa gaseasca si cele doua ore pe saptamana pentru facut copii pe cale naturala!

Ultimele stiri