miercuri, decembrie 1, 2021

Un nou studiu a analizat posibilitatea de transmitere a virusului SARS-CoV-2 pe alimentele proaspete. Iată care sunt riscurile ca acest lucru să se întâmple și cât de ușor te poți infecta în astfel

Te-ar mai interesa: UE vrea „interzicerea” Crăciunului? „Nu vă referiț...

de situații.

Potrivit News Medical Life Sciences, aproximativ 30-40% dintre pacienții infectați cu SARS-CoV-2 manifestă simptome gastro-intestinale. Din acest motiv, specialiștii au vrut să analizeze legătura dintre virus și sistemul digestiv. Astfel, ei au evaluat probabilitatea unei persoane de a fi infectată de prezența SARS-CoV-2 pe alimentele proaspete.

Multe studii au concluzionat faptul că virusul rămâne ore, sau chiar zile întregi, pe diferite suprafețe. Cu toate acestea, nu era sigur cât timp poate rezista pe alimentele proaspete, care adesea sunt consumate crude sau sunt preparate foarte puțin.

Astfel,

Te-ar mai interesa: Ursula von der Leyen: „Este timpul să ne gândim la...

cercetătorii din cadrul Facultății de Medicină din Ottawa, Canada, au realizat un studiu efectuat pe mere, roșii și castraveți. Specialiștii au ”infectat” suprafața alimentelor și au descoperit că probabilitatea de transmitere a scăzut în 24 de ore la mere și roșii. Pe castraveți, însă, virusul a rezistat 72 de ore.

Se pare că acestă diferență apare din cauza pH-ului. Virusul rezistă mai mult într-un mediu cu pH neutru, precum cel al castraveților. În contrast, virusul este eliminat mai repede de pH-ul alcalin sau acid, precum cel al roșiilor.

Cu toate acestea, specialiștii susțin că șansele de

Te-ar mai interesa: Ministrul Sănătății, despre măsurile impuse de Săr...

a fi infectat în urma consumului de produse proaspete este redus. Între recoltare și livrarea către clienți trece o perioadă lungă de timp, ceea ce diminuează considerabil șansele virusului de a supraviețui pe suprafețele produselor.

Totuși, dacă astfel de alimente proaspete sunt consumate la un restaurant, de exemplu, după ce au fost prelucrate de o persoană infectată cu virusul, șansele de transmitere sunt destul de mari.

”Posibilitatea de a fi infectat prin consumul unor alimente reprezintă un aspect important pentru siguranța publică. Prin această situație se poate explica recurența

Te-ar mai interesa: Mesajul emoționant al Patriarhului Daniel de Ziua ...

bolii Covid-19 și transmiterea persistentă a virusului”, susțin autorii studiului.

 

Te-ar mai interesa: Maratoane de vaccinare în toată țara, de Ziua Nați...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri