duminică, ianuarie 29, 2023

Studiu. Cât timp sunt contagioși bolnavii de coronavirus. De ce este nevoie de autoizolare imediată.

Persoanele care contractă noul coronavirus sunt cel mai probabil să fie extrem de infecțioase timp de nouă zile după apariția simptomelor, a constatat un nou studiu, care întărește nevoia de autoizolare timp de cel puțin 10 zile.

Oamenii de știință englezi au ajuns la concluzia că pacienții nu mai erau contagioși la nouă zile după ce au dezvoltat simptome. Autorul principal Muge Cevik, de la Universitatea din St Andrews, a declarat într-un comunicat că majoritatea evenimentelor de transmitere virală apar în primele cinci zile de la debutul simptomelor.

Te-ar mai interesa: Antibioticul natural care face MINUNI. Leacul împo...

„Descoperirile noastre sunt în concordanță cu studiile de urmărire a contactelor care sugerează că majoritatea evenimentelor de transmitere virală apar foarte devreme și mai ales în primele cinci zile de la debutul simptomelor. Acest lucru indică importanța autoizolării imediat după începerea simptomelor. La pacienții cu simptome non-severe, perioada de infecțiozitate ar putea fi de până la 10 zile de la debutul simptomelor”, a declarat Muge Cevik, potrivit globalnews.ca.

Cât timp sunt contagioși bolnavii de coronavirus. De ce este nevoie de autoizolare imediată

Majoritatea țărilor, conform orientărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), recomandă 10 zile de autoizolare pentru pacienții cu COVID-19. Agenția de Sănătate Publică din Canada recomandă cel puțin 10 sau până la 14 zile de izolare la domiciliu pentru cazuri simptomatice și asimptomatice.
Timpul dintre infecție și apariția simptomelor poate varia de la una la 14 zile. Tocmai acesta este motivul pentru care este aplicată o perioadă de două săptămâni de carantină în majoritatea țărilor după călătorie sau dacă ați intrat în contact cu un caz confirmat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private