sâmbătă, decembrie 5, 2020
Elena Oceanu

Cât trebuie să dureze contactul intim. Plăcerea feminină, în special cea vaginală, poate juca un rol important în evoluție. Aceasta poate explica dificultatea cu care este obținută, deoarece scopul său este acela de a permite femeii să diferențieze (desigur, în mod inconștient) un partener adecvat de unul nepotrivit.

Aceasta explică de ce climaxul apare mai frecvent atunci când femeia respectivă se simte relaxată și când este cu un partener atent, cu care există o armonie emoțională, ideală pentru o relație pe termen lung.

Însă există și o altă perspectivă: plăcerea maximă poate fi una dintre armele utilizate de corpul femeii pentru a-l alege, fără să își dea seama, pe tatăl copiilor săi. În timpul climaxului, dimensiunile vaginului se reduc cu 30%.

Contracțiile uterului pot facilita fertilizarea, favorizând ascensiunea unui număr mai mare de spermatozoizi către trompele uterine, în timp ce climaxul în sine poate influența forța cu care se deplasează spermatozoizii. Astfel, corpul ghidează predispoziția de a avea climax în funcție de “compatibilitatea” partenerului actual sau de circumstanțe. Cu alte cuvinte, în spatele caracterului impredictibil al plăcerii feminine, se poate afla o strategie specifică de reproducere, de care nu este conștientă nici măcar femeia respectivă.

Cât trebuie să dureze contactul intim

Probabil că există și o a treia posibilitate: faptul că orgasmul rămâne ceva ce femeile trebuie să cucerească cu adevărat. Este posibil ca avantajele descrise mai sus să fi ajutat la obținerea orgasmului cu o mai mare ușurință, însă femeile încă se află la jumătatea călătoriei evoluționare către controlul deplin asupra orgasmului, care este acum privilegiul bărbaților. Cu alte cuvinte, din punct de vedere al evoluției, pot fi obținute beneficii dacă femeia poate experimenta orgasmul, însă nu a existat suficient timp care să permită această dezvoltare. Este posibil ca direcția evoluționară să conducă la atingerea culmilor plăcerii de către femei cu mai multă ușurință, deoarece plăcerea obținută în urma actului intim poate ajuta la menținerea cuplului.

Însă cât de mult trebuie să dureze un act intim pentru ca femeia să obțină plăcerea? În timp ce pentru un bărbat 2 minute pot fi suficiente, femeia atinge culmile plăcerii în medie la 10-20 de minute după începerea actului intim. Din acest motiv este atât de important ca bărbatul să se poată concentra asupra contactului intim în toate fazele acestuia, începând cu preludiul, și nu numai asupra obținerii climaxului, și să își controleze excitația pe perioada necesară femeii pentru a ajunge la plăcere. Conform unui studiu efectuat în SUA și în Canada, un act intim satisfăcător durează între 3 și 13 minute. Însă nu viteza, ci calitatea relațiilor intime reprezintă singura valoare incontestabilă într-o relație de cuplu.

 

Sursa: www.nudoarunmoment.ro

Parteneri