joi, decembrie 1, 2022

Cătălin Botezatu: „Sistemul sanitar din România e jale. Dacă nu ai bani sau dacă nu ești cineva, mori”

Un workaholic declarat, din cauza stilului de viață haotic și a programului încărcat, Cătălin Botezatu s-a confruntat, la un moment dat, cu grave probleme de sănătate.

Chiar și acum, deși pare că s-a vindecat complet, creatorul mai merge în Turcia, din când în când, pentru a face câte un set de analize.

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...

Prevenția este foarte importantă

În septembrie 2019, Cătălin Botezatu a fost operat de urgență în Turcia, după ce în urma unui set de analize, medicii au descoperit că acesta suferă de o tumoră la colon.

Celebrul designer a stat în jur de 6 ore pe masa de operație. Se pare că după ce i-a fost depistată tumora, doctorii au decis să-i taie acestuia jumătate de colon. Pe lângă procedura de extirpare a tumorii, cunoscutul creator de modă a fost supus și unei proceduri de chimioterapie hipertermică.

Pe lângă asta, ca și cum n-at fi de ajuns, Cătălin Botezatu are și mari probleme cardiace, având montate 5 stenturi la inimă. Potrivit designerului, un rol important îl au controalele de rutină.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

„Dacă nu te tratezi atunci când trebuie, dacă nu-ți faci un control, te poți trezi cu cine știe ce boală și e prea târziu. Dacă faci asta, așa cum am făcut eu, și am ajuns pe mâinile tale (n.r. designerul se adresa Evei Pavel, consilierul medical internațional, care l-a ajutat cu intervențiile din Turcia), ai șansa să te simți ca acasă într-un spital.

Din păcate, o viață tumultuoasă, poate uneori neglijentă din partea mea, te poate duce în halul acesta. Și uite, am ajuns la un cancer, o tumoră (…)”, declara Botezatu, la începutul anului, într-o emisiune TV.

Te-ar mai interesa: Nu ignora transpirația urât mirositoare! Poate fi ...

Cătălin Botezatu: „Sistemul sanitar din România e jale. Dacă nu ai bani sau dacă nu ești cineva, mori”

Deși până acum, pentru că nu a avut de-a face cu sistemul medical din România, Cătălin Botezatu nu a avut nicio părere, dar recent, acesta a interacționat cu tot ceea ce înseamnă spital și medici. Iar experiența i-a lăsat un gust amar.

Deși a subliniat că are un respect profund pentru medicii noștri, nu a putut să nu evidențieze și minusurile pe care le-a sesizat în ultimii ani.

Te-ar mai interesa: Poziția de somn care îți distruge sănătatea. Încea...

Invitat în emisiunea Cristinei Șișcanu, Cătălin Botezatu a spus că fără bani nu rezolvi nimic, în zilele noastre. În ciuda faptului că se spune că banii nu aduc fericirea, pentru el, acest principiu s-a dovedit a fi fals. Ba mai mult, lui nu doar că i-au adus fericirea, ci i-au redat starea de bine și sănătatea.

Botezatu a motivat afirmația făcută spunând că, în situații critice, aceștia s-au dovedit a fi mai utili ca niciodată. Tocmai de aceea, pentru el, vorbele de popor care neagă utilitatea banilor nu sunt deloc valide.

Te-ar mai interesa: Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău de...

„Sistemul sanitar din România e jale, chiar și în spitalele private. Dacă nu ai bani sau dacă nu ești cineva, mori. Cineva spunea că cu bani nu poți cumpăra nimic. Ba da, cu bani poți cumpăra absolut totul!”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private