sâmbătă, decembrie 4, 2021

Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat, pe site-ul său, un clip video cu un pacient ars care are viermi în zona capului. Imaginile provin de la un medic. Doctorul a filmat, în secția de reanimare a spitalului, un pacient pe ceafa căruia colcăie viermi.

”Pe ceafa omului, în spatele urechii, sunt larve albe care au infectat corpul. Larve de muște. Autorul filmului este un medic.

Apelul unui medic de la Spitalul de Arși: ”Difuzați această filmare pentru că Spitalul de Arși a ajuns să omoare oameni from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

Te-ar mai interesa: Fostul ministru, Nicolae Bănicioiu, trimis în jude...

Imaginile au fost realizate în urmă cu două zile la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală.

Pacientul este internat în secția Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului.

„Mai e un caz identic, însă n-am reușit să-l filmăm decât pe acesta”, spune medicul.

„Sunt oameni internați la Arși în urmă cu 10-11 zile. Au fost aduși direct la noi. Cum secția e plină de muște, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate,  larve de muște”, adaugă.

Doctorul insistă ca filmul să fie făcut public în pofida durității sale.

Te-ar mai interesa: Testare Covid ar urma să fie gratuită la medicul d...

”Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm așa ceva, pacienții și noi, cei care știm?!”, întreabă medicul.

Își motivează demersul: „Acestea sunt condiţiile în care sunt trataţi pacienţii în acest spital! Și trebuie schimbate!”.

Prima reactie a ministrului Sanatatii

“Am luat de mai multe ori in calcul inchiderea Spitalului de Arsi. Avem mai multe masuri in vedere. Relocarea spitalului este prioritara.

Te-ar mai interesa: Alimente bune pentru circulație. Ajută la prevenir...

Putem lua si alte masuri intermediare: inspectii, controale, amenzi si ajutorarea spitalului cu orice investitie e nevoie.

Situatia in care suntem e rezultatul lipsei de viziune, a lipsei de actiune asupra acestui spital. Nimeni nu a facut nimic semnificativ pentru acest spital.

Vinovatii vor raspunde. Politia Capitalei este acolo deja. Nu putem invinovati intregul personal medical. Este singurul spital unde avem mai multi medici care pot trata marii arsi. Nu pot fi invinovatiti in masa medicii.

Te-ar mai interesa: Unul dintre cele mai puternice remedii naturale pe...

Atata timp cat nu ai o instalatie de climatizare, ochiuri de geam fara plasa si ai muste, ai o problema majora.

Daca avem acum 5 pacienti cu arsuri in plus, ii ducem in strainatate. Nu avem cum sa ii ingrijim. Aceasta situatie este inacceptabila.

Pacientul (n.r. care avea viermi in ureche) fusese operat, nu i se facuse baia terapeutica.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri